Trabzon'a yeni binalar istiyoruz ama...

Trabzon’da bu yıl 12.si düzenlenecek olan Uluslar arası Karadeniz Tiyatro Festivali öncesi Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Fatih Tokgöz Trabzon Basını ile bir araya geldi. Tokgöz, Bugün Trabzon Zorlu Grand Hotel’de verdiği kahvaltı ile basın mensuplarına

Trabzon'a yeni binalar istiyoruz ama...

Trabzon’da bu yıl 12.si düzenlenecek olan Uluslar arası Karadeniz Tiyatro Festivali öncesi Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Fatih Tokgöz Trabzon Basını ile bir araya geldi.

Tokgöz, Bugün Trabzon Zorlu Grand Hotel’de verdiği kahvaltı ile basın mensuplarına ön bildiride bulundu. 2-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan festivale 11 ülkeden katılım olacağını ifade eden Müdür Tokgöz, “Geçen senelere oranla bu yıl katılımı daha da arttırdık. İnanıyoruz ki gelecek senelerde bu rakam daha da yukarılara çıkacaktır. Bu festivalde Çin, İspanya, Macaristan, Rusya, Norveç, Romanya, Ekvador, Hollanda, Endonezya, Polonya, Türkiye oyunlarını sergileyecek. Türkiye’den Van Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Trabzon Devlet Tiyatrosu oyunlarını sergileyecek. 2 Mayıs günü ise festival açılışı saat 14.00’te başlayacak olan kortej yürüyüşü ile start alacak. Bu kortej yürüyüşünde herkes şok olacak. Trabzonluların bu yürüyüşü ve festivali kaçırmamaları gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

BEN TRABZON ENİŞTESİYİM, TRABZONLULARA OYNAMAK ÇOK ZOR!

Trabzon eniştesi olduğunu söyleyen DT Müdürü Fatih Tokgöz, “Bende en az Trabzonlular kadar Trabzonluyum. Trabzon insanının yapısı gereği çok bilinçliler ve onlara oynamak çok zor. Trabzon şehri tiyatroya oldukça ilgi gösteriyor. Ben geldiğim yıllarda katılım 20 binli rakamlarda idi. Geçtiğimiz 2 yılda sayıyı yüzde yüze çıkararak 52 bin tam kapasite yaptık” ifadelerinde bulundu.

HALUK ONGAN’DA OTOPARK SIKINTISI

Trabzon Devlet Tiyatrosunun kapasitesinin artırılıp daha da güzelleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Tokgöz, Trabzon Devlet Tiyatrosunda bulunan akustiği hiçbir sahnede bulamazsınız. Yere toplu iğne atsanız en öndeki gibi en arkadaki de duyar. Bu nedenle ben Devlet Tiyatrosunun yıkılıp yeniden yapılmasına karşıyım. Şu an ki Tiyatro binamızda büyük bir otopark sıkıntısı çekiyoruz. Gelen izleyicilerimiz araçlarını çekecek yer bulamıyor. Bunu geçtiğimiz günlerde belediye Başkanımızla da görüştüm. Yıkmaktansa Haluk Ongan Tiyatrosunun çevresinin genişletilmesi konusunda taleplerim oldu. İnşallah ilerleyen günlerde bu sıkıntılar aşılıp tiyatro alanı genişletilecek, otopark sorunu da çözülecektir. Unutmayın ki Haluk Ongan sahnesi 11 festivali kaldırmış ve 12.sini de kaldırmaya hazırlanıyor. Böyle bir değeri yok etmemeliyiz” şeklinde konuştu.

HAMAMİZADE’YE SIĞMIYORUZ.

Trabzon’a çok daha fazla sahne yapılması gerektiğini vurgulayan, Tokgöz “Bu şehir en az 5 sahneyi kaldırabilir. Ben dilerim ki 10 sahnesi olsun Trabzon’un. Ama bunları yaparken bizlere de başvurulsun. Bir sahneyi sanatçıdan başka hiç kimse daha iyi düşünemez. Örneğin Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi yapıldı. Bina devasa bir bina oldu. Her şey çok mükemmel. Ben haftada bir orada da oyunumu sergileyerek şehir içi turne yapmak isterim ancak benim hiçbir malzemem sahneye sığmıyor. En az bir oyunda 150 ışık kullanıyorum. O sahneye bunun sadece 12’si sığabiliyor. Bir örnek daha vermek gerekirse Akçaabat’ta yapılan sahneye de çok maliyetli bir çalışma yapıldı. Ama sadece sahne var. Ne bir tuvalet ne de bir kulisi var. Bunları gözden kaçırmamak gerekir. Keşke bize de bir sorsalar bunları yaparken. Ya da şöyle bir örnek vermek gerekirse herkes 4000 kişilik salonlar olsun diyor. Ama siz 4000. Sıradan bilet almak ister misiniz? En fazla 400 kişi kapasiteli olması gerekir ki, insanlar o seyirden zevk alsın. Trabzon Devlet Tiyatrosu Karadeniz Bölgesindeki tek binadır. Bu değeri kaybetmemeliyiz, güzelleştirmek için uğraşmalıyız. Son yıllarda Van’da ve Ordu’da mükemmel Devlet Tiyatroları yapıldı. İsteyen gidip bakabilir. Bizimde yeni binalar yapma şansımız var. Ama Haluk Ongan’ı yıkmadan yeni binalarımız olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat