Trabzon'a görkemli salon

İşadamı Erol Tuna’nın katkılarıyla yaptırılan Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Sergi Salonu düzenlenen törenle açıldı.Açılış törenine, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Akçaabat Belediye Baş

Trabzon'a görkemli salon

İşadamı Erol Tuna’nın katkılarıyla yaptırılan Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Sergi Salonu düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Akçaabat Millî Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse ve sergi salonunu yaptıran işadamı Erol Tuna’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.


Açılışta konuşan işadamı Erol Tuna, sanatın yerinin hiçbir şekilde doldurulamayacağını ve bilimsiz hiçbir şeyin olmayacağını, bilime de ana ruhu sanatın verdiğini söyledi. Tuna, “1071 Anadolu’ya yerleşen atalarımız, burada mimari alanda ve sanatla ilgili önemli izler bırakmıştır. Atalarımızın yapmış olduğu sanatsal faaliyetler bugün dünyaca ünlü arkeologlar, sanatseverler ve koleksiyoncular tarafından hayranlıkla takip edilmektedir. Fatih’in 1461 yılında Trabzon’u fethiyle ilimize yerleşen atalarımız, burada da derin izler bırakmıştır. Biz sanatçıya mümkün olduğunca katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz” dedi.


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise işadamı Erol Tuna’ya yaptığı katkılardan ötürü teşekkür ederek “Trabzon’da işadamlarımız hem eğitimde hem de Trabzon’un sanatsal ve kültürel yaşamının canlanmasında son derece duyarlı davranmaktadır. Erol Bey’in bu katkısı inşallah daha büyüklerinin yapılmasına da vesile olur” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından sergi salonu açılarak resim sergisi gezildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat