Trabzon'a film festivali gerekli!

Bu akşam Trabzon’da galası yapılacak olan ve Trabzon’da çekilen  “Öyle sevdim ki seni adlı sineme filminin yönetmeni Orhan Tekeoğlu haber61 TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Filmin aynı zamanda senaryo yazarı da olan Trabzonlu yönetmen Orhan Tekeoğlu Trabzo

Trabzon'a film festivali gerekli!

Bu akşam Trabzon’da galası yapılacak olan ve Trabzon’da çekilen  “Öyle sevdim ki seni adlı sineme filminin yönetmeni Orhan Tekeoğlu haber61 TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Filmin aynı zamanda senaryo yazarı da olan Trabzonlu yönetmen Orhan Tekeoğlu Trabzon kentinin de mutlaka bir Film Festivalı olması gerektiğinin altını çizdi.

Yönetmen Tekeoğlu Trabzon’un ve bölgenin artık film yapım ve yönetmenleri tarafından keşfedildiğini belirterek”

Trabzon her yönüyle  ilgi çeken bir şehir. Başta futboluyla. Kültürüyle insanıyla. Doğal bitki örtüsüyle iklimiyle gerçekten çok ilgi çeken bir şehir. Bu yüzden Trabzon ile ilgili haberler hemen hemen ilk sayfalarda yer alır. İlgiyle izlenen bir şehir. Ayrıca Trabzon 4bin  yıllık bir şehir. Bu yüzden Trabzon çok iyi bir şehir. Aslına bakılırsa Trabzon bir yandan şanlı bir yandan şanssız bir şehir. Hepimizin bildiği gibi bir takım olumsuz olaylar imajını zedeledi Trabzon’un. Aslında Hümanist, kültürlü, Sağ duyulu insanların şehridir Trabzon. Artık  Trabzon’da sinemaya ilgi artmaya başladı.  Şimdi bakıyorsun ki filmler hep bu yörede çekiliyor. Güneydoğulu yönetmen bile gelip film çekiyor. Bunun sebebi ulaşım konaklama lojistik anlamalarda Trabzon’a yatırım yapılması ve kolaylık sağlanmasıdır.

Trabzon’da çekimleri yapılan Öyle Sevdim ki Seni filminin hikayesinin de ilginç olduğunun altını çizen yönetmen Tekeoğlu “Bu filmi de başımızdan geçen bir olay sonrası Trabzon’da çekmeye karar verdik . Bir çok kadınla konuştuk sohbet ettik ve öyle şeyler duyduk dinledik ki bunu film haline getirmeye karar verdik. Aslında belgesel olarak yapacaktık ama öyle bir atmosfer yakaladık ki film haline getirmeye karar verdik. Filmi Trabzon’da Çömlekçide orta hisarda ve son bölümünü Santa Harabelerinde çektik. Filmi 3 haftada çektik. Trabzon halkında mükemmel destek ve yardım gördük. Ekip bile şaşırdı “dedi

Trabzon’unda kendine has bir Film Festivali olması gerektiğinin de altını çizen yönetmen ve senarist Tekeoğlu “Trabzon’da film festivali yapma planımızı süreli arkadaş ortamında tartışıyoruz. Böyle bir kentin nasıl olurda film festivali olmaz? Bunu biri gündeme getirmeli. Biz geçen Türk sinema vakfı baskanı Engin Yiğitgil ile birlikte Trabzon’a geldik ve belediye başkanı ile görüşmeye gittik. Teklifimizi sunduk. Bu kentin ısınan futbolla yatıp kalkıyor her şeyi futbol ama bu kentin asil bir tarihi de var. Bir sinema film Festivali organize edebilecek bir kenttir. Ama Trabzon’da her kesimin bir araya gelmesi gerekiyor.  Yani düşünsenize Türkan Şorayı Kadir İnanır buraya getirdiğimizi.  Onlara Uzungöl Sümela Manastırı gibi yerleri gezdirdiğimizi. Mükemmel bir atmosfer yakalarız burada. Trabzon ismini sinemada da  hissettirir ve tarihteki önemine tekrar kavuşur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat