Trabzon sanat günleri şokla başladı

Sanat Günleri 40 kişiyle başladı Haber61/Haber ServisiTrabzon’da sanat camiasını şok eden görüntü…Sanat Günleri açılışına 40 kişi katıldı...Trabzon’da 6. düzenlenen Sanat Günleri açılış törenine ilginin az oluşu moralleri bozdu.. Sanatevi Başkanı Adnan Ta

Trabzon sanat günleri şokla başladı

Sanat Günleri 40 kişiyle başladı 

Haber61/Haber Servisi

Trabzon’da sanat camiasını şok eden görüntü…

Sanat Günleri açılışına 40 kişi katıldı...

Trabzon’da 6. düzenlenen Sanat Günleri açılış törenine ilginin az oluşu moralleri bozdu.. Sanatevi Başkanı Adnan Taç açılış konuşmasında, “Kültürel yozlaşma bir erozyon gibi kentlerin çölleşmesine sebep olacak. Bu çölleşme, bir beyin göçü şeklinde Anadolu kentlerinin makuz talihi olarak üst tabakadan büyük kentlere doğru kayıp giderken, alt tabakadan göç almayla işleyişini sürdürecektir. Trabzon bu gün bunu yaşamaktadır. Mizahı ile anılan Trabzon, ‘Mizahın başkenti’ ise mizahımız, fıkra adam Temel ile Fadime neden öksüz ve yetim kalmıştır” dedi. 

Fotogaleri için tıklayın

ÜÇ SORUNUMUZ VAR
Taç konuşmasında şunları söyledi; İnsanlar bu kentte kalmalı, kaldıklarında da büyüsünü kaybetmeden güzellikler görmelidirler. Bir örnek kuruvazer turizmdir. 1000-1500 kişilik gemiler 3-5 saatliğine limana demirlememelidir. İçeriği farklı etkinliklerle dolu festivaller buna en güzel örnektir. Kentin farklı noktalarına dağılan uzun soluklu etkinlikler yapılmalıdır. Mizahı ile anılan Trabzon, ‘Mizahın başkenti’ ise mizahımız fıkra adam Temel ile Fadime neden öksüz ve yetim kalmıştır. Bu ve benzer örnekler sanatçının kentinde kalmasını, aidiyetini gelişmesini sağlayacaktır. Kültür ve sanat anlamında kentlerin yönetimsel üç sorunu var. İlgisizlik, yersizlik, parasızlık.. Bunları çözmek büyük bütçeler de istemiyor. Leo Tuzu’nun söylediği gibi, ‘Büyük yolculuklar tek bir adımla başlar’”

GÖÇE ENGEL OLUNMALI
“İşimiz aç olan beyinleri doyurmaktır” diyen Taç son olarak şunları söyledi; “Doymuş beynin diğer tüm açlıkları gidereceğine inanıyoruz. Bu zorlu yolda en büyük destekçimiz kentlerin yerel yöneticileri ve büyük STKların temsilcileri olmalıdır. Onlar, kültür ve sanat insanlarının yaşam alanlarını genişletmek zorunda olan insanlardır. Aksi takdirde kültürel yozlaşma bir erozyon gibi kentlerin çölleşmesine sebep olacaktır. Bu çölleşme, bir beyin göçü şeklinde Anadolu kentlerinin makuz talihi olarak üst tabakadan büyük kentlere doğru kayıp giderken, alt tabakadan göç almayla işleyişini sürdürecektir. Trabzon bu gün bunu yaşamaktadır. Trabzon tarihinden gelen ve sanat kenti olma özelliğini korumak adına bu göçe engel olmak zorundadır” 

Açılış törenine katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de katılarak birer konuşma yaptılar. Daha sonra sanatçılarla birlikte davetliler açılan sergileri incelediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat