Trabzon gençleri KKTC ile buluştu

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi'nden temsilcilerin de katıldığı Türk Dünyası 8. Gençlik buluşmasına katılan gençler düzenledikleri yürüyüşle Kıbrıs Türk toplumuna yönelik ambargolar nedeniyle Birleşmiş Milletleri (BM) protesto ederek Genel Sekreteri Ba

Trabzon gençleri KKTC ile buluştu

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi'nden temsilcilerin de katıldığı Türk Dünyası 8. Gençlik buluşmasına katılan gençler düzenledikleri yürüyüşle Kıbrıs Türk toplumuna yönelik ambargolar nedeniyle Birleşmiş Milletleri (BM) protesto ederek Genel Sekreteri Ban Ki Mun’a siyah çelenk gönderdiler.

"Kardeşini Tanı, Kardeşini Tanıt" sloganıyla Kıbrıs davasının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki soydaşlar kadar Türk Dünyası Gençliği’nin de ortak davası olduğunu dünyaya duyurmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan ve 8 gün süren etkinliklere Trabzon'u temsilen, Trabzon Belediye Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun, Gençlik Meclisi Divan Kurulu Üyeleri Okan Yılmaz ve Emre Yurtseven katıldı.

Türk Dünyası Gençleri Kıbrıs’ta bulundukları süre içerisinde çeşitli ziyaretler de gerçekleştirdiler. Gençler, eski Cumhurbaşkanları Rauf Denktaş ve Mehmet Ali Talat başta olmak üzere Meclis ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek Kıbrıs davasına destek verdiler.

Trabzon Belediye Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapıla Türk Dünyası 8. Gençlik buluşmasında Gençlik Meclisi olarak Trabzon'u en iyi şekilde temsil etme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Kıbrıs’ta bulunduğumuz süre içerisinde Türk dünyasından gençlerle birlikte çok güzel çalışmalara imza atarak birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan buluşmanın Türk Dünyası Gençleri tarafından Kıbrıs davasına sahip çıkıldığını göstermesi ve desteklenmesi bakımından önemli bir adım oldu. Kıbrıs’ta bulunduğumuz süre içerisinde çeşitli ziyaretlerde de bulunduk. Kıbrıs’a uygulanan ambargo nedeniyle BM’i protesto eden bir yürüyüş gerçekleştirerek Kıbrıs Türkü’ne destek verdik” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat