Trabzon Fen Lisesi tiyatro sahnesinde...

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli okulları arasında yer alan Trabzon Fen Lisesi (Trabzon Lisesi) öğrencileri sahnelemeye başladıkları  “Biz Böyleyiz“ adlı tiyatro oyunuyla ayakta alkışlandılar. TEOG sınavlarında en yüksek puan alan öğrencileri bünyesin

Trabzon Fen Lisesi tiyatro sahnesinde...

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli okulları arasında yer alan Trabzon Fen Lisesi (Trabzon Lisesi) öğrencileri sahnelemeye başladıkları  “Biz Böyleyiz“ adlı tiyatro oyunuyla ayakta alkışlandılar.

TEOG sınavlarında en yüksek puan alan öğrencileri bünyesinde barındıran okul, eğitim-öğretim alanındaki başarılarına, sergilenen oyunla yeni bir boyut kazandırdı. Okul yaşamının sadece ders çalışmaktan ibaret olmadığını gösteren öğrenciler,  izleyenlerden büyük alkış aldılar. Müzikli-danslı güldürüyü izleyenler; hem güldüler, hem eğlendiler, hem de aşırı ders yükü olan öğrencilerin böyle bir oyunu ne zaman çalışıp, nasıl çıkardıklarını düşünmekten kendilerini alamadılar.

Edi “epizod“un yer aldığı oyun, olumsuz öğrenci davranışlarını sergileyen bir skeçle başlıyor. Futbol tutkusu, iletişimsizlik ve aile içi sorunların ele alındığı oyunu izleyenler öğrencilerin başarısını alkışlarıyla taçlandırdılar.

 Oyuncular “Çok emek verdiklerini, derslerini asla ihmal etmediklerini, tiyatro çalışmasının kendilerine terapi gibi geldiğini, her öğrencinin mutlaka kültürel ve sosyal etkinlikler içinde yer alması gerektiğini“  belirttiler.

2-430.jpg

 Oyun sonunda oyuncular adına bir konuşma yapan kız öğrencilerden Aylin Ece Atasoy “Bize bu olanağı sağlayan herkese, özellikle sorumlu öğretmenimiz Gülay Sezin Bilgin’e teşekkürlerimizi sunarım“ diyerek başladığı sözlerinde “ Ders programının yoğun olduğu bir okulda, böyle bir faaliyet yapmanın kendilerine kazandırdıklarını“ anlattı. Oyunda görev alan ve emeği geçenleri sahneye davet etti.

3-217.jpg

Oyunda “Emel Türkmen, Ayça Çam, Yaren Aktaş, Begüm Tüzüner, Vildan Canözü, Mehmet Muratoğlu, Aylin Ece Atasoy, Şeyda Yılmaz, Berra Selçuk, Umut Atacan Altun, Ahsen Çavuşoğlu, Nisa Mihlaç, Ali Görkem Sali, Ceren Bayrak, Hüseyin Varol ve Alihan Aydın“ın rol alırken, oyunu İbrahim Kavzoğlu yönetti. Müzikleri Tufan Ünlü yaptı. Dansları Elif Aydın hazırladı. Işık tasarımı Bedirhan Arpacı’ya ait. Nurhan Çelik yönetmen ise yardımcılığını üstlendi.

Teknik ekipte Kutluhan Çolak, Birkan Sağlam ve Salih Baş yer aldı. Okul adına oyunun sorumluluğu üstlenen Gülay Sezin Bilgin , dekor ve kostümleri hazırladı. Mustafa Reşat Sümerkan oyunun fotoğraflarını çekip, afiş tasarımını yaptı.

4-117.jpg

Trabzon Merkez Fen Lisesi (Trabzon Lisesi) Salonu’nda öğrencilere ve velilere üç defa sergilenen oyun 23 Mayıs 2016 günü “Gençlik Haftası“ etkinlikleri kapsamında Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nde saat 20.00’de sahnelenecek olup,herkesin bu oyuna davetli olduğu açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler