Trabzon dans şampiyonasında

Türkiye Dans Federasyonunun düzenlediği, Türkiye şampiyonasına Katılan Trabzon Dans-Sanat merkezi  spor kulübü, oldukça zorlu geçen yarışmalar sonunda bir birincilik,birde 2.lik aldı.Eskişehir de, Atatürk spor salonunda yapılan ve sabah 09.00 da başlayıp

Trabzon dans şampiyonasında

Türkiye Dans Federasyonunun düzenlediği, Türkiye şampiyonasına Katılan Trabzon Dans-Sanat merkezi  spor kulübü, oldukça zorlu geçen yarışmalar sonunda bir birincilik,birde 2.lik aldı.

Eskişehir de, Atatürk spor salonunda yapılan ve sabah 09.00 da başlayıp ertesi gün sabahın erken saatlerinde 03.00 de sona eren dans yarışmaları oldukça kalabalık bir izleyici tarafından takip edildi.

Eskişehir, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon’dan toplam 20 kulübün katıldığı dans yarışmaları oldukça heyecanlı ve zevkli geçti.

Trabzon dans -sanat merkezi sporcularından bu şampiyonaya katılanların aldıkları dereceler ise şöyle sıralandı;

Yıldızlar 2 C klasmanında  Eylül Atagün –Mustafa Han Zorlu  çifti, Türkiye 1.olurken, Yıldızlar 1 E kategorisinde, Nisa Beşli- Berkay Üçüncüoğlu Türkiye 2.oldular.

Minikler 1 -1E grubunda  Arda Berkıvanç- Ebrar Sude Başar çifti final grubuna  çıkmasına rağmen dereceye giremedi.

Minikler 2- E2 grubunda ise Fehmi Taha Ayvaz-Nadide Ceren Öztürk çifti 3.olurken, Deha Beşyıldız-Selen Yeter çifti ise 4.oldular

Yetişkinler 1D klasmanında ise, Bülent Baysal-Serap Kocabey çifti, Türkiye 6.oldu.

Trabzon dans –sanat merkezinin başkanı Meltem Atagün, toplam 12 sporcunun katıldığı yarışmada, en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirtirken,önümüzdeki 23 Nisan tarihinde,Antalya Belek’deki Gloria-Gold otelde gerçekleştirilecek olan uluslar arası yarışma olan” Internatıonal Dans Federasyonu” şampiyonasın da daha iyi derece elde etmek için çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

Atagün,Türkiye Dans Federasyonun dan hiç bir maddi katkı alamadıklarını da sözlerine ekledi.Bu arada mevcut hükümetin ayırdığı bütçeden en az desteği 50 bin TL ile sadece Dans Federasyonunun aldığı öğrenildi.

Öte yandan, Eskişehir’de ki Türkiye birinciliğine katılan  kulüplerin büyük bir çoğunluğu,Dans Federasyonunun yeni başkanı Tolga Han’dan şikayetçi oldular.Yaklaşık 20 gün önce bu göreve gelen 65 yaşındaki Tolga Han’ın göreve illegal bir seçim sonucunda geldiği iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler