Trabzon'da kültür sanat etkinlikleri - 24 Kasım 2016

Tiyatro ve sergi var

Trabzon'da kültür sanat etkinlikleri - 24 Kasım 2016

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), 2016-2017 sezonunun ikinci oyunu "Boş Odalar"ı sanatseverlerin beğenisine sunmaya devam ediyor.

Yeni sezon için perdelerini 6 Ekim'de "Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye" ile açan TDT, Stanislav Stratiev'in yazdığı, Hüseyin Mevsim'in Türkçeye uyarladığı "Boş Odalar" adlı ikinci oyununu sahneliyor.

Bilge Emin'in yönettiği, Fatih Topçuoğlu, Utku Ölmez, Selin Poyraz ve Elvan Tibukoğlu'nun rol aldığı oyunun ışık tasarımı Nihat Bahar, dekor ve kostüm tasarımı Nurullah Tuncer, müziği Çağrı Beklen ve koreografisi de Aslı Öztürk'e ait.

Yüzleşme, kendisiyle hesaplaşma ve anlamsız bir hayatın hikayesinin anlatıldığı oyunun konusu özetle şöyle:

"Aleks, her sabahki gibi kahvaltısını yapar ve bir anda, nedeni belli olmadan, sırtıyla duvarın düşmesine engel olur. Burada Yunan mitolojik kahramanı Atlas'a gönderme yapılır. Atlas, Olympos'a saldırdığı için Zeus tarafından gök kubbeyi omuzlarında taşımakla cezalandırılmıştır. Aleks de tıpkı Atlas gibi kararsızlık sonucu dünyayı sırtında taşımakla yükümlüdür. Artık eşi ve oğlu Vladimir ile gerçek bir ilişkisi kalmamıştır. Aleks'in manevi boşluğu, 'Jean Paul Sartre' adlı bir hırsız tarafından anlamlandırılmış olsa da sonunda onun da tıpkı Aleks gibi sıradan 'kayıp bir ruh' olduğu anlaşılır."

Oyun, bugün, yarın ve 26 Kasım Cumartesi günü seyirciyle buluşacak.

- ''Gözüne Girsin" oyunu

Gugulumdakiler Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini açtığı "Gözüne Girsin" adlı oyunu sahnelemeyi sürdürüyor.

Ali Kemal Yılmaz, Tamer Küçük, Şükrü Üçüncü, Kübra Genç, Mahmut Mutaf, Elvan Hayali Demirci, Gözde Aydın ve Vildan Maden'in rol aldığı oyun, 1 Aralık Perşembe günü saat 20.00'de Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "73. Devlet Resim ve Heykel Sergisi", Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde 9 Aralık'a kadar gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler