Trabzon bu oyunla gülecek!

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu 2012-2013 Sanat sezonunda, Ali Kemal Yılmaz ve Tamer Küçük’ün yazdığı, Ali Kemal Yılmaz’ın yönettiği, kurgusunda Karadeniz’e özgü dil ve diyalogların ağırlıklı yer aldığı “Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik” oyunu ile

Trabzon bu oyunla gülecek!

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu 2012-2013 Sanat sezonunda, Ali Kemal Yılmaz ve Tamer Küçük’ün yazdığı, Ali Kemal Yılmaz’ın yönettiği, kurgusunda Karadeniz’e özgü dil ve diyalogların ağırlıklı yer aldığı “Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik” oyunu ile 14 gösterimde 7 bin seyirci ile buluşarak büyük bir başarıya imza attı.

2013-2014 sanat sezonu için hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğini alan Gugulumdakiler Tiyatrosu durum komedisi tek perdelik “Bi Sıkıntı Yok” oyunu ile 18 Mart 2014 tarihinde saat 20.00’da Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesinde yapacağı gala ile tiyatro severlerle buluşuyor.

Mert Kes’in yazdığı, Tamer Küçük’ün sahneye uyarladığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu’nun yönettiği Gugulumdakiler Tiyatrosu “Bi Sıkıntı Yok” oyunu ile, gala öncesi ilk olarak Ankara, “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri-8” Fuarında, Akçaabat Belediyesi tarafından organize edilen 4. Erol Günaydın Tiyatro Günleri kapsamında ve daha sonra Trabzon Sanatevi’nde davetlilerle buluştular.

Mizah Sanatı Derneği, Gugulumdakiler Tiyatrosunun özel oyunlar dışındaki rutin oyun programını sezon sonuna kadar Trabzon Sanatevi Salon Garaj’da oynama kararı aldı. Böylece, Sanatevindeki Mart ayı oyun programı gereği her hafta Salı, Perşembe günleri saat 19.00’da ve Cumartesi günleri saat 18.00’da tiyatro severlerle buluşacaklar.

Murat Aşar, Hüseyin Sabri Kurtuldu, Ali Kemal Yılmaz, Tamer Küçük, Şükrü Üçüncü, Kübra Genç, Mahmut Mutaf, Adnan Cemil Müftüoğlu’nun oynadığı, yanlış anlama ve günü kurtarma üzerine yazılmış tek perdelik bir komedi oyununda akış kısaca şöyle;

Orhan, annesinden babasından ayrı yaşamaktadır ve sözlüsü Cansu’dan ayrılmıştır. Bu ayrılık acısı yüzünden hayat görüşlerine değer verdiği Tamer’den fikir almak ister. Tamer’in karanlık işler yaptığından ve çevresinden haberi olmayan Orhan o gece kendinde değildir. Sabah kalktığında ise aklına gelmedik olaylarla karşılaşır. Ev sahibi başta olmak üzere, aileler, sevgililer ve hiç ilgisi olmayan tandık arkadaşlar işin içerisine karışır. Zincirleme gelişen yanlış anlamalar işleri içerisinden çıkılmaz hale getirir.

Durumu kurtarmak için akla gelen hınzır planı uygulama gayreti çerisinde olaylar farklı boyutlara ulaşır.

İşte bundan sonra işler arap saçına döner. Ev sahibi Yaşar Bey, Orhan’ın babası Emin bey, Cansu ve sonradan eve gelen sürpriz kişiler ve kayıp bir çanta… Bu kadar karışık ve şaşırtıcı bir şekilde gelişen olaylara rağmen kişiler soğukkanlılıklarını korumak için “Bi sıkıntı yok” diyerek geçiştirmeye çalışsalar da “Bi sıkıntı Yok” başlarına çok büyük sıkıntılar açacaktır…

sukru-ucuncu-(2).gif

sukru-ucuncu-tiyatrocu.gif

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat