Trabzon Brüksel haberini bekliyor

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi, Trabzon’un 2014 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı başvurusu sonrası Avrupa Gençlik Forumu’nun merkezi olan Belçika’nın başkenti Brüksel’den haber bekliyor.Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Belediyesi Gençlik Mecl

Trabzon Brüksel haberini bekliyor

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi, Trabzon’un 2014 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı başvurusu sonrası Avrupa Gençlik Forumu’nun merkezi olan Belçika’nın başkenti Brüksel’den haber bekliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun, Trabzon'un bir organizasyon şehri olma yolunda artık marka haline geldiğini ve 2014 Avrupa Gençlik Başkenti unvanının Trabzon'a çok şey katacağını söyledi. Tosun “Avrupa Gençlik Başkenti’ (AGB), Avrupa Gençlik Forumu tarafından bir şehre bir yıllığına verilen bir unvandır. Bu süre boyunca o şehre gençlikle ilgili kültürel, sosyal, politik ve ekonomik hayat ve gelişmeler konusunda kendini sunması fırsatı verilir. Avrupa Gençlik Başkenti inisiyatifi, gençlerin topluma aktif şekilde katılması bakımından yeni fikirler ve yenilikçi projelerin uygulanmasını teşvik edip diğer Avrupa belediyelerinin daha fazla gelişmesi için bir rol model sunmaya çalışır. AGB, gençlerin yerel seviyede ve bunun yanında Avrupa seviyesinde katılımına dikkat ederek yerel ve Avrupa kurumları arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi amaç edinir. Kurumsal ortaklar ve diğer ilgili paydaşlarla birlikte AGB, gençliği her seviyede güçlendirip toplumlarını şekillendirme ve geliştirmede onları daha proaktif katılımcılar olmaya teşvik etmeyi amaçlar. ‘Avrupa Gençlik Başkenti’ belgesi kazanan şehirlere zenginlik, çeşitlilik ve Avrupa kuşaklararası yaklaşımının ortak özelliklerini ve bütün kıtadaki gençlerin güçlendirilmesini ön plana çıkaran çok yönlü bir program sunma fırsatını verir. Projenin şehrin tanıtımına yapacağı bariz katkıların yanı sıra uzun vadede bölgenin genç insanlarının 1 yıllık proje programından sağlayacağı faydaları azamiye çıkarması; yerel nüfusun, kentlerini Avrupa boyutunda bir şehir olarak yeniden algılamaya ve değerlendirmeye yöneltmesi ve yerel-bölgesel-ulusal-uluslararası ziyaretçilerin çerçevesinde Trabzon’un gençlerin şehri olduğu anlayışının güçlendirmesi hedeflenmektedir” dedi.

Öte yandan 2009 yılında Hollanda’nın Rotterdam şehri, 2010 yılında İtalya’nın Torino şehri Avrupa Gençlik Başkenti olurken, 2011 yılında Belçika'nın Antwerp, 2012 yılında Portekiz'in Braga ve 2013 yılında Slovenya'nın Maribor şehri Avrupa Gençlik Başkenti olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler