TLYD Sanatevi’ne sığmadı!..

 Trabzon Sanatevi’nin 5’inci Sanat Günleri yarın yapılacak etkinliklerle sona eriyor. Bu yıl oldukça dolu bir program hazırlayan ve bir çok ünlü ismi ağırlayan Trabzon Sanatevi yönetimi yorucu bir haftayı geride bırakıyor. Trabzon Liselerinden Yetişenler

TLYD Sanatevi’ne sığmadı!..

 

Trabzon Sanatevi’nin 5’inci Sanat Günleri yarın yapılacak etkinliklerle sona eriyor. Bu yıl oldukça dolu bir program hazırlayan ve bir çok ünlü ismi ağırlayan Trabzon Sanatevi yönetimi yorucu bir haftayı geride bırakıyor.
 
Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği (TLYD) Türk Halk Müziği Topluluğu’nun önceki akşam verdiği konser tek kelimeyle muhteşemdi. 100 kişilik salona daha fazla izleyici akın ederken bir çok türkü dostu da geri dönmek zorunda kaldı. 
TLYD THM Koro şefi Doç.Dr.Özlem Doğuş Varlı yönetimindeki “Solistler Geçidi” adeta kulakların pasını sildi. Konsere başta hocaların hocası, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Nevzat Atlığ, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlileri Cihan Yurtçu ve Sinem Özdemir, Trabzon Sanatevi Derneği Başkanı Adnan Taç, TLYD Başkanı Kenan Atalay, yönetim kurulu üyeleri,bazı dernek başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda halk müziği sever katıldı. 100 kişilik salona fazla sayıda dinleyici iştirak ederken bir çok türkü dostu konseri izleyemeden ayrıldı. 
 
45 dakikalık enfes programda birbirinden güzel türküler seslendiren dernek elemanları müthiş bir dinleti sundular. Programın sonunda mikrofonu eline alan TLYD THM Koro Şefi Doç.Dr.Özlem Doğuş Varlı bir Kayseri bozlağı seslendirdi. Müthiş sesi ve yorumuyla ayakta alkışlanan Varlı’ya eşi Ersen Varlı sazıyla eşlik etti. Programın sonunda başta koro şefi Varlı’ya, şef bağlama Ersen Varlı’ya, dernek başkanı Atalay’a ve tüm koristlere günün anısına birer belge verildi.
 
Belgeleri ise hocaların hocası Prof.Dr.Atlığ ve öğretim görevlileri Yurtçu ile Özdemir takdim ettiler. Prof.Dr.Nevzat Atlığ Trabzon Sanatevi yönetimini tebrik ederek “Böylesine güzel bir etkinliği düzenleyip kültür ve sanata destek oldukları için kendilerini kutluyorum. Ayrıca TLYD Başkanı ve koro şefine de bu müthiş konseri hazırladıkları için teşekkür ediyorum. Tüm solistlerimizi de gönülden kutluyorum. Çok keyif aldım. İnşallah bundan sonraki konserlerine de iştirak etmek isterim” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler