Taç: Tiyatro gözden çıkarılamaz!

Trabzon Sanatevi Yürütme Kurulu Başkanı Adnan Taç, Trabzon Devlet Tiyatrosu sahnesinin gözden çıkarılmayacak kadar kıymetli olduğunu bildirdi.Taç, yaptığı yazılı açıklamada, 1987'de Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu'nun ve zamanın Kültür ve Turizm Bakan

Taç: Tiyatro gözden çıkarılamaz!

Trabzon Sanatevi Yürütme Kurulu Başkanı Adnan Taç, Trabzon Devlet Tiyatrosu sahnesinin gözden çıkarılmayacak kadar kıymetli olduğunu bildirdi.

Taç, yaptığı yazılı açıklamada, 1987'de Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu'nun ve zamanın Kültür ve Turizm Bakanı Mesut Yılmaz'ın kararlılığı ile kurulan Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nin, tiyatro sanatı alanında kentin önemli kültürel ve sanatsal boşluğunu doldurduğunu belirtti.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nin, ulusal ve uluslararası düzeyde isim yapmış yazarların ve dünyaca ünlü klasiklerin sahneye konduğu önemli sanat mekanı olduğunu ifade eden Taç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon Devlet Tiyatrosu, ülke genelinde gerçekleştirdiği turnelerin yanı sıra bölge illerimizin ihtiyaçları için daha fazla çaba sarf eden, Trabzon'da bugün sayıları 10'u geçen, bir çoğu Kültür ve Turizm Bakanlığından maddi destek alan amatör tiyatrolara ve sanat kurumlarına teknik ve lojistik destekler sağlayan önemli bir sosyal sorumluluğu da yerine getirmektedir. İlk olarak 2000'de yapılan ticari antlaşmanın kültürel ayağı olarak, Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler tiyatro buluşması adı altında başlatılan tiyatro festivali bugün dünyanın bir çok ülkesinden tiyatro gruplarının katılımı ile alanını genişleterek 15. Uluslararası Tiyatro Festivali'ni kentimize kazandırma başarısını göstermiştir. Trabzon Devlet Tiyatrosunun bu başarısı, ekonomik geleceğini turizme bağlayan Trabzon için uluslararası düzeyde çok önemli bir tanıtımın gerçekleşmesini de sağlamaktadır."

Taç, Trabzon Devlet Tiyatrosu sahnesinin gözden çıkarılmayacak kadar kıymetli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tiyatromuzun Haluk Ongan Sahnesi'nin bulunduğu parselin, mülkün sahibi olan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından satışa konuluyor olması canımızı acıtmıştır. Başta valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız olmak üzere bu parselin ve üzerinde mevcut tiyatro sahnesinin bir an önce Kültür ve Turizm Bakanlığına devri konusunda gerekli çabayı sarf edeceklerine inanıyoruz. Gerekiyorsa tiyatro binasını korumak, daha işlevsel hale getirmek ya da kapsamını genişleterek bir kompleks haline dönüştürülmesini sağlamak adına Tiyatro Müdürlüğünce projelendirilecek planlarına destek vermeleri istiyoruz. Trabzon Devlet Tiyatrosu'nu Trabzon'un olmazsa olmazlarından kabul eden Trabzon Sanatevi,kKentin sanat mekanlarının korunması ve tiyatro sanatı adına Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun sanatsal aktivasyonun devam etmesi için üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirme konusunda kararlıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat