Sümela'nın 1600 tonluk derdi

Manastırı ziyaret edecekler için Manastır karşısına seyir terasları kurulacak.

Sümela'nın 1600 tonluk derdi
Haber61 / Haber Merkezi

Trabzon’un en önemli tarihi  ve turistik mekanlarından Sümela Manastırında çalışmalar sürüyor. 
 
Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Sümela Manastırı'ndaki restorasyon çalışmaları güç şartlarda devam ediyor. 200 metre yükseklikte bulunan Manastır ve ziyaretçiler için tehlike oluşturan kayalar 8 kişilik özel ekip tarafından tek tek aşağıya düşürülerek sarp yamaçlar temizleniyor.

8 KİŞİLİK EKİP HER GÜN SARP YAMAÇLARDA KAYA TEMİZLİĞİ YAPIYOR

22 Eylül 2015 tarihinde ziyarete kapatılan Sümela Manastırı'nda yapılacak restorasyon çalışmalarının toplam 60 milyon TL'yi bulması bekleniyor. Manastırı tehdit eden ve giriş bölümünün üzerinde yer alan taş düşen bölümdeki kayalığın 1600 ton civarında olduğu tahmin edilirken, uzman dağcılar yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. 

BAKANLIK "KAPATILSIN" DİYOR

Sümela Manastırı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Valiliği'ne yazı göndererek Sümela Manastırı'nın 2018 yılının 8. ayına kadar ziyarete kapatılması istendi. 

TERAS BALKONLAR YAPILACAK

Sümela manastırının restorasyonu ve kayaların düşürülmesi çalışmalarının ne zaman biteceği netleşmezken, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sümela manastırı için yeni arayışlar içinde. İl Turizm Müdürlüğü restorasyon süresince Sümela'yı ziyaret etmek isteyenler için dış bölüme Seyir Terasları kurarak manastırın içine girilmeden dışarıdan görülmesini sağlayacak.

Trabzon'un çiçeği burnundaki İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu dün bu konu hakkında Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile bir araya geldi. Vali Yücel Yavuz, İl Turizm Müdürü'nden seyir terasları ile ilgili birifing aldı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler