"Su perisi" Paris'te

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde dünyaya gelen ve 13 yaşından itibaren merak saldığı fotoğrafta evlerinin çatısını karanlık oda olarak kullanan Bölükbaşı, bugüne kadar çok sayıda sergi açtı.Fotogaleri için tıklayınÖrümcek ağında gördüğü su damlasındaki yansı

"Su perisi" Paris'te

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde dünyaya gelen ve 13 yaşından itibaren merak saldığı fotoğrafta evlerinin çatısını karanlık oda olarak kullanan Bölükbaşı, bugüne kadar çok sayıda sergi açtı.

Fotogaleri için tıklayın

Örümcek ağında gördüğü su damlasındaki yansımadan etkilenip damlaları fotoğraflamaya başlayan 48 yaşındaki Bölükbaşı, yaptığı açıklamada, 22. kişisel fotoğraf sergisini Paris'te açacağını belirterek, “Paris Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği'nin katkılarıyla düzenlenecek sergide 'Suyun gizemli yolculuğu', Karadeniz'in doğası, insanı ve geleneksel şenliklerinin konu edildiği 80 seçkin fotoğraf yer alacak. Epinay-Sur-Seine Belediyesi Kültür Salonu'nda 4 Aralık Salı günü saat 18.30'da açılacak sergi için Paris'te Fransızca-Türkçe katalog da hazırlandı” dedi.

Bölükbaşı bugüne kadar yurt içinde 21. kişisel sergi açtığını dile getirerek, “Bu yurt dışındaki ilk sergim. Çok heyecanlı ve gururluyum. Ülkemi ve yöremi orada temsil etmek ayrı bir mutluluk, fotoğrafların diliyle konuşmak ayrı bir duygu olacak. Serginin hazırlığını Paris Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği adına Başkan Bülent Cumur yaptı. Kendilerine bu kültür elçiliği ve sanatsal etkinlik için teşekkür ediyorum. Sergi, 14 Aralık'a kadar açık kalacak” diye konuştu.

Her şey örümcek ağındaki damlalarla başladı

Örümcek ağında gördüğü yansımayla damlaların fotoğraflarını çekmeye başladığını vurgulayan Bölükbaşı, şunları söyledi:

“Trabzon ve Karadeniz yöresi olmak üzere Türkiye'nin birçok yöresinde çektiğim fotoğraflardan oluşan çok zengin bir arşive sahibim. Fotoğraflarım birçok karma sergide görücüye çıktı. 2002 yılından bu yana Trabzon, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Niğde'de sergiler açtım. Sadece damlaları konu aldığım son sergilerimi 'Su Perisi' başlığıyla açtım.”

Bölükbaşı, su damlalarıyla tanışmasının tesadüf olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Karadeniz yaylalarından birine fotoğraf çekmeye giderken çitlerin arasında örümceğin kurduğu ağda müthiş bir yansıma gözüme ilişti. Durdum, gözledim ve muhteşem bir dünyanın varlığını keşfettim. Bir kare çektim ve sonrasında da suyun izinde yürümeye karar verdim. Damlaların kocaman dünyasında o kadar güzel öyküler ruhumu okşadı ki bu bir tutkuya dönüştü.”

Atilla Alp Bölükbaşı'nın fotoğraflarının yer aldığı birçok kitabı ve bazı kentlere özel hazırladığı yayımları da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat