Şarkılar söylediler dillerde nağmelerle!..

Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği  Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından verilen “Şarkılar Söyle”konseri tek kelimeyle muhteşemdi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş’ın da  izlediği ko

Şarkılar söylediler dillerde nağmelerle!..
Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği  Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından verilen “Şarkılar Söyle”konseri tek kelimeyle muhteşemdi.
 
Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş’ın da  izlediği konserde koro birbirinden seçkin eserleri başarıyla seslendirdi. Konserde, özellikle bayanların kıyafetleri erkeklerin de şıklıkları dikkat çekti.. 
 
Sunuculuğunu Kemal Barış’ın yaptığı, şef Mehmet Ağzıküçük’ün yönettiği konser programının birinci bölümünde Hicaz eserler seslendirildi. Bu bölümde Cemil Mısır, İlknur Özdemir, Tuba Ertem ve  Selim Kesrikoğlu da solo eserlerle sahne aldılar. İkinci bölümde  ise Nihavend, Muhayyer Kürdi, Kürdili Hicazkar eserler seslendiren koro bu bölümde de oldukça başarılıydı.
 
Solo eserlerde ise Hasan Soytaş, Nurhan Bilenoğlu, Gamze Koç, Gonca Emirzeoğlu ve Hüseyin Şılbır sahne aldılar. Programda en büyük alkışı , karnı burnunda olmasına rağmen içindeki müzik aşkına söz geçiremeyen Gonca Emirzeoğlu ile müthiş bir performans gösteren Hüseyin Şılbır aldı. Şılbır’a şarkısında koro şefi Ağzıküçük uduyla eşlik etti. 
 
Programın sonunda bir konuşma yapan dernek başkanı Tunç Turhan bu yıl içinde sil baştan oluşturulan TSM korosunun büyük bir özveri göstererek amatör ruhla profesyonelce çalıştığını belirterek “ Bu akşam müthiş bir iş çıkardılar. Emeği geçen başta hocamız, saz arkadaşlarım ve koro arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi. 
 
Onursal başkan Arif Özaytekin de “ Çok özenle seçilmiş bir repertuar, sesler, sazlar her şey muhteşemdi. Zaten alkışlarınızla ne kadar beğendiğinizi gösterdiniz. Bu arkadaşlarımı bir kez de benim için alkışlar mısınız? Diye konuştu. Konuşmaların ardından koro şefi Mehmet Ağzıküçük’e çiçeğini İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, derneğe yaptığı hizmetlerin anısına Hüseyin Şılbır’a da plaketini onursal başkan Arif Özaytekin taktim ettiler. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat