Sanatçılar Trabzon'a akın etti

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 1. Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali'ne Rusya, İran ve Gürcistan'dan yaklaşık 50 yazar, şair ve sanatçının katıldığını belirtti.Karadeniz Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Esma Ala Türkmen ve yöneticilerinin yapt

Sanatçılar Trabzon'a akın etti

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 1. Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali'ne Rusya, İran ve Gürcistan'dan yaklaşık 50 yazar, şair ve sanatçının katıldığını belirtti.

Karadeniz Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Esma Ala Türkmen ve yöneticilerinin yaptığı ziyaret sırasında konuşan Öz, birlik  öncülüğünde tarih, sanat, edebiyat, kültür ve uygarlık kenti Trabzon’un ismine yakışır yeni bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını anlattı.

Tarihi Alacahan’da, düzenlenen "Tarih ve Mekan" temalı 1. Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali'nin şehrin kültür ve sosyal hayatı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Öz, "Festival sayesinde ilimize Rusya, İran ve Gürcistan’dan yaklaşık 50 yazar, şair ve sanatçı geldi. Bu üç ülkenin sanatçılarının edebiyat festivali dolayısıyla ilimizde buluşması güzel oldu. Bu sanatın güzelliğidir ve aynı zamanda Trabzon’un güçlü bir altyapıya sahip olmasının getirdiği avantajlardır" diye konuştu.

Trabzon'un bir çok güçlü yanının bulunduğunu belirten Öz, "Bizlere düşen onları daha fazla kullanarak önümüzdeki yıllarda yine benzer etkinlikleri sürdürmektir. Bu tür etkinlikler ve tarihi mekanlar Trabzon’un kültür-sanat edebiyat merkezi olmasına katkı verecektir” dedi.

Türkmen de Vali Öz’e derneğe ve festivale verdiği katkıdan dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler