Sanat Rüzgarı 5. Kez Trabzon’da Esti

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Trabzon Sanatevi’nin düzenlediği 5. Sanat Günleri’nin açılışını yaptı. Açılış sonrasında Vali Kızılcık Hürriyet Yayın Grubu danışmanı Doğan Hızlan’ın “Kitabı Seçmek, Okumak ve Anlamak” konulu söyleşisine katıldı. Açılış t

Sanat Rüzgarı 5. Kez Trabzon’da Esti
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Trabzon Sanatevi’nin düzenlediği 5. Sanat Günleri’nin açılışını yaptı. Açılış sonrasında Vali Kızılcık Hürriyet Yayın Grubu danışmanı Doğan Hızlan’ın “Kitabı Seçmek, Okumak ve Anlamak” konulu söyleşisine katıldı.
 
Açılış törenine Vali Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık,  Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Hürriyet Yayın danışmanı Doğan Hızlan  ve pek çok sanatsever katıldı.
 
Açılış konuşmasında Trabzon’u kültür sanat ve turizm şehri olarak öne çıkarmak için çeşitli projeler yürüttüklerini belirten Vali Kızılcık “Sanatevinin  organizasyonunda gerçekleştirilen etkinlikler her geçen yıl hem şehrimizin hem bölgemizin sanatına katkı sağlıyor.Trabzon bir spor ve ticaret şehri. Ama  özellikle son yıllarda  Trabzon’umuzun kültür sanat ve turizm şehri olarak öne çıkması için şehrin tüm aktörleriyle ortak aklı oluşturarak çaba sarfediyoruz. Sanat şehri olan Trabzon’umuzda en büyük eksikliğini hissettiğimiz Kent Müzesi’nin yapılma çalışmaları Sayın  Belediye  Başkanımız ile birlikte ve ÇEKÜL  vakfının danışmanlığında yürütülüyor. 
 
Bir yıl içersinde kent müzesini hayata geçirip sanat anlamında Trabzon’umuza çok önemli bir merkezi kazandırmış olacağız. Artık Müzeler sadece sanat eserlerinin sergilendiği durağan yapılar, müesseler değil. Her hafta, her ay  ulusal ve uluslararası etkinliklerin gerçekleştirildiği hayatla içiçe, gençlerimizin bunlardan istifade edebileceği yerler haline geldiler.
 
Kent merkezinde eski Merkez Bankası binasıyken şimdilerde Tevfik Serdar Kültür merkezi olan yapıyı bir yıl içersinde  kent müzesi olarak şehrimizin ve insanlığın hizmetine sunmuş olacağız. Yine sanat anlamında diğer önemli çalışmamız Bölge İdare Mahkemesi’nin Resim ve Heykel Müzesi olarak hizmete açılması  için şehrin tüm aktörleri olarak karar birliği yaptık. Yine sanatsal anlamda Ortahisar’ın restorasyonuna yönelik projelendirme çalışmaları tamamlandı. Bazı sanatçılarımız oradaki evlerini restore ederek sanatsal etkinliklerimizin yapılacağı alanlar haline getirdiler.
 
Artık sanat Trabzon’umuzda sadece belirli bir elitin yaptığı bir uğraş değil hayatın içinde, sanatçısıyla ve  toplumun tüm kesimleriyle hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiş olacak. Sanatın gayesi de zaten budur. Sadece emeği ile çalışan işçidir, emeği ve aklıyla çalışan usta, emeği, aklı ve gönlü ile çalışan sanatçıdır. Dolayısıyal hem emeği hem aklı herşeyden daha önemlisi gönlünüzü ortaya koyup toplumun yaşadığı sorunlara dikkat çekmek, kamuoyu oluşturmak için çaba sarfediyorsunuz. Bizde devlet olarak sizlerle beraber olmaktan son derece memnunuz. Bize düşen görev neyse gerekli olan desteği bugünde vermeye hazırız “ dedi.
 
Belediye başkan Vekili Seyfullah Kınalı yaptığı konuşmada” Trabzon Kültür Sanat ve spor şehri olduğunu her konuşmamızda söylüyoruz.  Trabzon’un bir kültür sanat bir mekanına ihtiyacı vardı.  Bu mekan sayın Valimizin ve Bakanımızn katkılarıyla şehre kazandırıldı. Bu kazanımın meyvelerini şimdi görüyoruz. Aradan beş yıl geçmesine ragmen bir kağıt parçasıyla başlayan etkinlikler bir kitaba dönüştü” dedi.
 
Sanat etkinliklerinin şehir için önemine vurgu yapan  Trabzon Sanatevi  Müdürü Adnan Taç ise  “Kentin önemli bir demirbaşı olan sanatevi kentin yıllardır beklenen  kazanımıdır. Etkinliklerimiz çerçevesinde ülkemizin ünlü isimleri bizlerle olacak.İnsanları kaynaştıran milletleri birbirine yaklaştıran sanatın renklilşiğin ve sıcaklığını uzun ve bir hayli uzun olan yürüyüşümüzü hızlandırmamız gerekecektir. Dokuz gün  boyunca 50 ye yakın etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmanızı rica ediyorum” dedi
         
Açılış sonrasında Hürriyet Yayın danışmanı Doğan Hızlan ile biraraya gelen Vali Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık Trabzon’un üzerine sohbet ettiler. Vali Kızılcık Hızlan’a Ortahisar’ın önemi ve tarihini anlattıktan sonra şehirdeki sanat ve kültür projelerini,kent müzesini, resim ve heykel müzesinden bahsetti. Doğan Hızlan görüşmede  Kent müzesinin açılışına bizzat katılacağını belirtti. Söyleşi sonrasında Vali Kızılcık, Doğan Hızlan’a Trabzon hatırası telkari işlemeli fincan hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler