Roma dönemine ait tarihi eser ele geçirildi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele ekipleri tarafından Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen tarihi eserler ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Siverek-Diyarbakır karayolunun Selimpınar Mahallesi yakınlarında Kaçak

Roma dönemine ait tarihi eser ele geçirildi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele ekipleri tarafından Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen tarihi eserler ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Siverek-Diyarbakır karayolunun Selimpınar Mahallesi yakınlarında Kaçakçılık ve Organize Sularla Mücadele ekipleri tarafından şüphelenilerek durdurulan bir araçta yapılan aramada, Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen tarihi eserler ele geçirildi. Polislerin araç içinde yaptığı aramada, sürücü koltuğunun altına saklanmış şekilde tarihi değeri olduğu tahmin edilen haç işaretleri, tabak ve çeşitli figürler ele geçirildi. Olayda tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen A.B. ile B.K. gözaltına alındı. Tarihi eserlerin Adıyaman'ın Besni ilçesinde bulunan bir tarım arazisinden çıkarıldıkları ve Mardin'e götürülmek istendiği ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler