Peygamberimize hakaret etmişti

 Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin yapımcısı Nakoula Basseley Nakoula, şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği için 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıç Christina Snyder, duruşma sırasında sahte isme düzenlenmiş ehliyet edindiğini itiraf eden Nakou

Peygamberimize hakaret etmişti

 

Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin yapımcısı Nakoula Basseley Nakoula, şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği için 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
Yargıç Christina Snyder, duruşma sırasında sahte isme düzenlenmiş ehliyet edindiğini itiraf eden Nakoula'nın şartlı tahliye kurallarını ihlal ettiğine hükmetti.
 
2009 yılında tutuklanan ve 2010 yılında çalınmış kimlik ve sosyal güvenlik numaralarıyla banka dolandırıcılığı yapmaktan yargılanan Nakoula, 790 bin dolarlık zararı telafi etmeye ve 21 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.
 
2011'de sağlık sorunları nedeniyle şartlı tahliye edilen Nakoula'nın 5 yıl boyunca yetkililerin onayı olmadan bilgisayar ve internet kullanması da yasaklanmıştı.
 
Nakoula, yapımcılığını üstlendiği İslamiyet ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" filminin 14 dakikalık bölümünün video paylaşım sitesi Youtube'da yayınlanmasının ardından 28 Eylül'de tutuklanmıştı.
 
Film, Ortadoğu'da protesto gösterilerine yol açmış ve Libya'nın Bingazi kentinde ABD Konsolosluğu'na düzenlenen saldırıda Büyükelçi Christopher Stevens ile 3 Amerikalı yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat