Oscarlık Festival Trabzon'a geliyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştirilecek Filmekimi'nde bu yıl da usta yönetmenlerin son yapıtları, festival hitleri ve ödüllü filmler izlenebilecek. Sinema keyfini Türkiye'nin farklı şehirlerine de

Oscarlık Festival Trabzon'a geliyor
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştirilecek Filmekimi'nde bu yıl da usta yönetmenlerin son yapıtları, festival hitleri ve ödüllü filmler izlenebilecek.
 
Sinema keyfini Türkiye'nin farklı şehirlerine de taşıyacak etkinlikte, Sundance, Cannes, Venedik ve Toronto gibi festivallerde prömiyer yapan 40'a yakın film, 7 gün boyunca İstanbul'da, ekim ayı boyunca da Ankara, İzmir, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon ve Konya'daki sinemaseverlerle buluşacak. 
 
Filmekimi, 2-9 Kasım'da Gaziantep'te gerçekleşecek Zeugma Film Festivali'nin yabancı film programını üstlenecek.
 
Zeugma Film Festivali, Filmekimi ve Kırkayak Kültür Merkezi işbirliğinde gerçekleşecek gösterimler, 13. Filmekimi paralelinde düzenlenecek.
 
İlk düzenlendiği 2002 yılından bu yana İstanbullu sinemaseverlerden büyük ilgi gören etkinlik, geçen yıl 48 bin izleyiciyle buluştuğunda salonlardaki doluluk oranı yüzde 99'a ulaşmıştı.
 
Andrei Zvyagintsev'in Cannes'da "En İyi Senaryo Ödülü" kazanan filmi "Leviathan", David Cronenberg'in Cannes'da "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü" kazandıran ve Mia Wasikowska, John Cusack, Robert Pattinson, Olivia Williams gibi yıldızların rol aldığı filmi "Maps to the Stars" Filmekimi programında yer alacak.
 
İngiliz yönetmen Mike Leigh'in İngiliz ressam Joseph Mallord William Turner'ın hikayesini anlatan son filmi "Mr. Turner", Damien Chazelle'in Sundance'te "İzleyici Ödülü" ve "Büyük Jüri Ödülü" kazandıran psikolojik gerilim filmi "Whiplash" ve Afrika sinemasının önemli isimlerinden Abdrerrahman Sissako'nun Cannes'da "Ekümenik Jüri Ödülü" getiren filmi "Timbuktu" da festivalde gösterilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler