Ortahisar'dan geleceğin sanatına damga

Ortahisar Belediyesi'nin açtığı kültür sanat kurslarına gençler ve çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde açtığı tiyatro, resim, piyano, bağlama, fotoğrafçılık, photoshop, Türk hal

Ortahisar'dan geleceğin sanatına damga
Ortahisar Belediyesi'nin açtığı kültür sanat kurslarına gençler ve çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde açtığı tiyatro, resim, piyano, bağlama, fotoğrafçılık, photoshop, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, keman, ney, ud ve gitar kursuna her yaştan çocuklar ve gençler başvuruyor. Öğrenciler öğretmenler eşliğinde katıldıkları kurslarla ilgili teknik ve temel bilgileri öğrenerek bu alandaki becerilerini geliştiriyorlar. Kurslara öğrencilerin yanı sıra sivil vatandaşlar da katılabiliyor. Öğretmenlerin ve hocaların titiz çalışmasıyla ilgi ve yetenekleriyle alakalı becerilerini daha geliştiren öğrenciler bu şekilde hem sosyalleşiyor hem de boş zamanlarını da kültür-sanat faaliyetleriyle değerlendirmiş oluyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç düzenledikleri kültür-sanat kurslarıyla öğrencilerin ilgi duydukları kültür sanat dallarında bilgi ve becerilerini daha geliştirdiklerini söyledi. Öğrencilerin kurslara katılarak okuldan arta kalan boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirdiklerini söyleyen Başkan Genç, "Çocuklarımız bu kurslara katılarak okuldaki resim, müzik gibi derslere de ek bir destek sağlamış oluyor. Öğretmenler de çocuklarımızı becerilerine uygun olan kurslara yönlendiriyor. Bu şekilde çocuklar bireysel yeteneklerini ve yönlerini de keşfetmiş oluyor." dedi.
 
KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ OLMA YOLUNDA ADIM ATIYORUZ
 
Ortahisar Belediyesi'nin her zaman eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerine ayrı bir önem verdiğini kaydeden Başkan Genç, geleceğin sanatçılarının bu kurslardan yetişeceğini ifade ederek, "Bu tür faaliyetlere ve hizmetlere ağırlık vererek ilçemizde kültür sanat etkinliklerini ne kadar artırabilirsek aynı oranda da kültür ve sanat şehri olma yolunda da önemli adımlar atmış oluruz. Zira günümüzde şehirlerin gelişmişlik dereceleri kültür ve sanat etkinlikleriyle de doğrudan alakalı olarak değerlendiriliyor. Şehrimizden ne kadar çok ressam, müzisyen, sanatçı ve kültür adamı çıkarsa kentimiz aynı oranda kültür ve sanat faaliyetleriyle anılan bir ilçe konumuna gelir. Bu da hiç şüphesiz ki ilçemiz adına çok güzel bir gelişme olur. Kültür ve sanat faaliyetlerinin olduğu şehirler günümüzde medeniyetlerin beşiği olarak adından söz ettiriyor. Ben inanıyorum ki bu kurslarımızdan pek çok sanatçı ve sanatkâr yetişecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat