"Öküz altında buzağı arama işleri bunlar"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Şeker Portakalı" adlı kitaba sansür uygulandığı iddialarına ilişkin, "Öküz altında buzağı arama işleri bunlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın işi sansür yapmak değil, biz çocuklarımıza hangi kitap olursa olsun hepsini okutmak

"Öküz altında buzağı arama işleri bunlar"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Şeker Portakalı" adlı kitaba sansür uygulandığı iddialarına ilişkin, "Öküz altında buzağı arama işleri bunlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın işi sansür yapmak değil, biz çocuklarımıza hangi kitap olursa olsun hepsini okutmak istiyoruz" dedi.

Bakan Dinçer, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde düzenlenen "Siyaset Okulu" programına katıldı. Programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, "Anadolu liseleri, 'mahalle mektebi' statüsüne dönüyor" şeklinde çıkan haberlere ilişkin, "Türkiye'de ortaöğretimde okul türünün çok fazla olduğunu, ders sistemlerinin miktarlarının küresel dünyayla gözden geçirilmesi gerektiğini birçok kez söyledim.
 
Dolayısıyla buna dair çalışma yaptığımızı da zaten ben söylüyorum size. Ama orada 'Fen Lisesi şöyle olacak, Anadolu Lisesi böyle olacak' türünden haberin doğru olmayacağını, onlarla ilgili kararın henüz verilmediğini altını çizerek söylemek lazım.
 
Bu açıdan bakıldığında benim sizlerden ricam şu; buna benzer konuların teyidi yok ise toplumda tartışarak insanların kafasını karıştırmayalım. Çünkü eğitim konusu, Türkiye'de bütün insanların ilgisini çeken, herkesin aşağı yukarı ilgili olduğu bir konu. Eğer yanlış bir bilgi hafızalarda kalıyorsa, daha sonra onu temizlemek daha zor oluyor. O açıdan ben sizlerden ve kamuoyundan şunu rica ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı resmi olarak bir açıklama yapmamışsa henüz o tartışılacak bir mesele değildir" diye konuştu.
 
"ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMA İŞLERİ BUNLAR"
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Şeker Portakalı" adlı kitaba ilişkin sansür iddialarına ise, "Öküz altında buzağı arama işleri bunlar. Bunlara gerek yok. Milli Eğitim Bakanlığı'nın işi sansür yapmak değil, biz çocuklarımıza hangi kitap olursa olsun hepsini okutmak istiyoruz" cevabını verdi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat