Öğretmeniyle 32 Yıl Sonra Sahnede Karşılaştı

Trabzon'da, 8 yılda yaklaşık 250 bin kişiye ulaşan tiyatro oyunlarıyla il il gezen 'Hamsimedya Tiyatro Grubu' oyuncu ve yönetmeni İsmet Eraydın, 32 yıl sonra ilkokul öğretmeniyle sahnede karşılaştı. 32 YIL SONRA İLK KARŞILAŞMA 'Emicem Hospital' komedi oyu

Öğretmeniyle 32 Yıl Sonra Sahnede Karşılaştı
Trabzon'da, 8 yılda yaklaşık 250 bin kişiye ulaşan tiyatro oyunlarıyla il il gezen 'Hamsimedya Tiyatro Grubu' oyuncu ve yönetmeni İsmet Eraydın, 32 yıl sonra ilkokul öğretmeniyle sahnede karşılaştı.
 
32 YIL SONRA İLK KARŞILAŞMA
 
'Emicem Hospital' komedi oyunuyla Trabzon Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerin karşısına çıkan oyunun bitiminde, sahnede ilkokul öğretmenini 32 yıl sonra karşısında bulan Eraydın kısa bir şaşkınlığın ardından öğretmeniyle hasret giderdi.
 
"O GÜNLERDEN KABİLİYETİ BELLİYDİ"
 
Öğrencisi İsmet Eraydın'ın ilkokulda da ön planda olduğunu söyleyen öğretmen Fatma Özgül, "Okuldaki skeçleri o yazardı. Hatta bir oyunda satırla öğrenciyi traş etmişti. O günlerden belliydi. Kabiliyetliydi. Öğrencimle gurur duyuyorum." diye konuştu.
 
"ÖĞRETMENİM İLK İLHAM KAYNAĞIM"
 
Sahne sonrası yaşadığı şaşkınlığı dile getiren İsmet Eraydın ise, "İlkokul öğretmenimle sahnede karşılaşmak benim için beklenmedik bir sürpriz oldu. Öğretmenim, hayatımın yörüngesine yerleştirmem gereken idealler konusundaki ilk ilham kaynağımdı.Ve şu an karşısına, gurur duyacağı bir şekilde çıkmış olmaktan da mutluyum." dedi.
 
İSMET ERAYDIN KİMDİR?
 
İlköğretimi kendi köyünde tamamlayan Eraydın, Orta öğretim ve liseyi Akçaabat'ta bitirdi. 1990 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Lise ve Üniversite yıllarına amatör olarak tiyatroyla ilgilendi. Bunun yanı sıra deneme ve makaleler yazdı. Bu yıllar içerisinde küçük çaplı oyunlar yazdı ve yönetti.
 
2005 yılında acil uzmanlık ihtisası kazandı, bu sebeple memleketi olan Trabzon'a geri döndü. İhtisası esnasında yazmaya ve tiyatroya devam etti. Gazetelerde ve TV kanallarında spor yorumculuğu yapmaya başladı. Aynı zamanda tiyatroya olan ilgisini daha profesyonel bir platforma taşımak için arkadaşlarıyla beraber "Grup Bilmem Ne" tiyatro topluluğunu kurdu ve yönetmenliğini üstlendi. "Kalp Krizi Değil Gülme Krizi" adlı oyunu bu grup ile sahnelemeye başladı.
 
Trabzon'da düzenlenen 1'nci Demir Elma Kısa Film Festivalinde "Dasvidanya" adlı eseriyle ikincilik ödülünü kazandı. Aytekin Çakmakçı'nın Sinema Atölyesinde eğitim aldı.
 
2011 yılında uzun metraj film çekmeyi planladı. 2012 yılında senaryoyu bitirdi ve çekimlere başladı. Tepenin Uşakları (Tepe 1980) adlı filmiyle ilk uzun metrajlı filmin hem yönetmenliğini hem senaristliğini hemde yapımcılığını üstlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler