Neşet Ertaş anısına

 Balonlara Ertaş'ın fotoğrafının da bulunduğu afişler asıldı. Göreme Beldesi'ndeki uçuş alanında Neşet Ertaş'ın türkülerinin seslendirilmesinin ardından üzerinde sanatçının fotoğrafının bulunduğu, altında 'Güle güle Neşet Baba, toprağın bol olsun', 'Yalan

Neşet Ertaş anısına

 

Balonlara Ertaş'ın fotoğrafının da bulunduğu afişler asıldı.
 
Göreme Beldesi'ndeki uçuş alanında Neşet Ertaş'ın türkülerinin seslendirilmesinin ardından üzerinde sanatçının fotoğrafının bulunduğu, altında 'Güle güle Neşet Baba, toprağın bol olsun', 'Yalan dünyadan bir Neşet ertaş geçti' yazılı afişlerle 15 balon havalandı. Rusya Federasyonu'ndan gelen turistler de balon sepetinden 'Neşet baba' diye seslendi.
 
Balon firmasının Genel Müdürü Mahmut Uluer, gerek sanatı, gerekse kişiliği ile tüm kesimlerin saygısını kazanan büyük halk ozanı Neşet Ertaş'ın kendi tabiriyle 'yalan dünya'dan uçup gitmesi tüm Anadolu'yu kasvetli bir mateme soktuğunu belirtti. 
 
Uluer, "Cismen bu dünyadan ayrılsa da manevi şahsiyeti Anadolu'da belki de asırlarca ayakta kalacak, türküleri dilden dile ulaşacaktır. Ertaş, halkının gönlünde kurduğu tahtta ebediyen kalacak ve asla unutulmayacak. Yeni nesiller, onun eşsiz eserleri ve bıraktığı kültürel zenginlikten yararlanarak kendilerini geliştirecek, onun ışığında ilerleyeceklerdir. Anadolu'dan çıkıp dünyaya adını duyuran Neşet Ertaş'ı saygıyla anıyor, kendisine rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler