Mizahın Başkenti Trabzon'da Mizah sergisi

Mizah ustaları tarafından mizahın başkenti olarak değerlendirilen Trabzon’da Mizah Sanatı Derneği'nce hazırlanan ikinci görsel mizah sergisi sanatseverlerle buluştu.Ortahisar’daki kültür sanat merkezinde gerçekleştirilen açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil

Mizahın Başkenti Trabzon'da Mizah sergisi

Mizah ustaları tarafından mizahın başkenti olarak değerlendirilen Trabzon’da Mizah Sanatı Derneği'nce hazırlanan ikinci görsel mizah sergisi sanatseverlerle buluştu.

Ortahisar’daki kültür sanat merkezinde gerçekleştirilen açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Murat Yüksel, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç ile sanatseverler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Öz, Trabzon’un bir kültür sanat şehri olduğunu ifade ederek, “Trabzon’da bu kültür ve sanatı geçmişten geleceğe aktarma konusunda önemli çalışmalarımız var. Sanat alanında kamu ve yerel yönetimler dışında sivil toplum örgütlerinin de görev üstlenmesi çok önemli. Ancak Trabzon’un bu tür sanat etkinlikleri için çok daha güzel ve geniş salonlara ihtiyaç var. Farklı sanat alanlarında Trabzon’un yetişmiş çok önemli sanatçıları var.

Trabzon mizah boyutu çok güçlü bir şehir. ‘Mizahın Başkenti Trabzon’ sloganıyla çok çalışmak istiyoruz. Sanatçılarımıza bu sözün arkasını doldurmak için gayret düşüyor. Bize de destek borcu düşüyor. Türkiye’de yetiştirdiği sanatçılarla adından söz ettiren Trabzon’un, mizah sanatındaki potansiyelini su yüzüne çıkararak mizahın başkenti olma yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi.

Serginin açılışında konuşan Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç ise, bu yıl ikincisini düzenledikleri mizah sergisini geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Taç, “Bu kent mizah kentidir. Mizah bu kentin hamurunda var. Trabzon dendiğinde mizahla anılan bir yönümüzün olduğunu biliyoruz. Kentin bu güzel yönünü ön plana çıkartmak için uğraşlarımız var. Çıktığımız bu yolda bize destek veren başta şehrimiz valisi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali ve beraberindekiler sergide yer alan birbirinden güzel eserleri ilgiyle incelediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat