Meşale Trabzon yolunda

23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için 24 Mayıs'ta Atina'dan alınıp İstanbul'a getirilen Olimpiyat Meşalesi yarın Trabzon'a ulaştırılmak üzere törenle yola çıkarılıyor.İlk modern olimpiyatların 1

Meşale Trabzon yolunda

23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için 24 Mayıs'ta Atina'dan alınıp İstanbul'a getirilen Olimpiyat Meşalesi yarın Trabzon'a ulaştırılmak üzere törenle yola çıkarılıyor.
İlk modern olimpiyatların 1896'da yapıldığı Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Panathenaic Stadyumu'nda 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen törenle Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne (TMOK) teslim edilen ve İstanbul Olimpiyat Evi'ne konulan Olimpiyat Meşalesi oyunlar için yarın yola çıkarılacak.
TMOK'DA MUHAFAZA EDİLİYOR
Bunun için önce Olimpiyatevi'nde sonra da Taksim Anıtı'nda tören düzenlenecek. TMOK'da özel bir fenerin içinde muhafaza edilen Olimpiyat Ateşi için, Olimpiyatevi'ndeki tören saat 11.00'de yapılacak. TMOK yetkilileri, Yunanistan'dan alındığı günden itibaren özel bir fenerde korunan Olimpiyat Ateşi'ni, EYOF temsilcileri ile birlikte meşaleyi yakıp teslim edecekler.
Teslim töreninin ardından "Meşale Koşusu", Galatasaray Lisesi-Taksim güzergahında gerçekleştirilecek ve saat 14.00'de başlayacak. Koşuya oyunlarda yer alan 9 branşın sporcuları da katılacak. Koşu, Taksim Meydanı'nda kurulacak olan platformda son bulacak ve platform önünde bulunan 2.5 metre boyundaki dev meşale tutuşturulacak.
İKİNCİ DURAK ANKARA
Olimpiyat Meşalesi'nin Trabzon'a gelmeden önceki ikinci durağı olan Ankara'da ise, 17 Temmuz Pazar günü bir dizi etkinlik gerçekleştirilip, meşale son durağı olan Trabzon'a yola çıkarılacak.
YUNANİSTAN'DA YAKILDI
Olimpiyat Ateşi'nin Türkiye'ye geliş macerasıDünya'nın en önemli spor organizasyonları arasında yer alan Avrupa Gençlik ve Olimpik Oyunları meşalesinin Türkiye'ye teslimi için 24 Mayıs Salı günü Yunanistan'ın başkenti Atina'da özel bir tören düzenlendi.
İlk olimpiyatların yapıldığı Panathenaic Stadyumu'nda yapılan törene Olimpiyat Marşı'nın okunması ile başlandı. Daha sonra ellerindeki zeytin dalı ve meşale ile olimpiyat geleneğindeki dua sahnesi canlandıran genç kızlar tarafından meşale yakıldı.
Yakılan meşale de Yunanlı sporcu Leftezis Theoolozou tarafından, Türk sporcusu Sevda Hanım Seyis'e teslim edildi. Sevda Hanım Seyis, meşale ile kısa bir koşu yaptı. Meşale Ateşi Yunanistan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sypros Capralos tarafından Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na teslim edildi. Meşale hiç söndürülmeden özel bir izin alınıp uçakla Türkiye'ye getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler