"Masa Altında" seyirci ile buluşuyor

 Trabzon Sanatevi üyesi olan Trabzon Şehir Tiyatrosu Derneği Roland Topor’un yazdığı, çevirisini Esen Özman’ın yaptığı, İbrahim Gürsoy’un yönettiği “Masanın Altında” oyunu ile sezonu açıyor ve 14 Ocak 2013 tarihinde saat 20.00’da yapacağı prömiyer ile Hüs

"Masa Altında" seyirci ile buluşuyor

 

Trabzon Sanatevi üyesi olan Trabzon Şehir Tiyatrosu Derneği Roland Topor’un yazdığı, çevirisini Esen Özman’ın yaptığı, İbrahim Gürsoy’un yönettiği “Masanın Altında” oyunu ile sezonu açıyor ve 14 Ocak 2013 tarihinde saat 20.00’da yapacağı prömiyer ile Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde seyirci ile buluşuyor.
 
Bir kara mizah örneği olan Masanın Altında, çevirmenlik yapan genç bir kadının (Florance Michalon) çalışma masasının altını bir göçmene (Dragomir) kiralamasıyla başlıyor. Yazar, bu oyun için "Göçmenler insanlık düzeyinin altında muamele gördüklerine göre, masanın altında yaşamaları da anormal görülmemelidir." demiştir. Günümüzde de göçmenlerin yaşadığı sorunlar halının altına süpürülen kir gibi gözlerden uzak tutuluyor. Ancak ne ev sahibi-kiracı ne de ben-öteki olma durumu iki kişi arasında bir bağ kurulmasını engelleyemeyecektir. Oyunda her bireyin ayrı ayrı yalnızlıkları, sevinçleri ve üzüntüleri kara mizah tarzıyla görünür hale geliyor ve globalleşmenin yarattığı değerlerin ciddi bir eleştirisi olarak karşımıza çıkıyor.
 
Trabzon Şehir Tiyatrosu oyuncularından Adnan Akyüz, Zeki Kanber, Çağla Karamehmet, Ahmet Parmak ve Nil Sönmez’in rol aldığı oyun Ocak ayı programında 16,28 Ocak 2013 tarihlerinde saat: 20.00’da aynı salonda seyirci ile buluşmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat