MAHİ Grubu’ndan muhteşem konser

Öğretmenlerin kurduğu Mahi grubu konser verdi.

MAHİ Grubu’ndan muhteşem konser

Trabzon’da 9 öğretmen tarafından kurulan MAHİ Grubu, önceki akşam Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi. Aralarında keman, bağlama, yan flüt, klavye, bas gitar, klasik gitar, perküsyon ve davul gibi ritim çalan birbirinden yetenekli müzisyenlere solist olarak Ogün Zıvalıoğlu eşlik etti. 

Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği (KAFEM) işbirliğiyle düzenlenen ve iki bölüm halinde gerçekleştirilen konserin birinci bölümünde pop şarkılar seslendirildi. İkinci bölümde ise Türk Sanat ve Türk Halk Müziğinin en seçkin eserlerine yer veren grup ayakta alkışlandı. Bu bölümde ayrıca iki esere Trabzon Dans Sporları öğrencileri de valsleriyle eşlik etti. 

Gecenin sonunda bir konuşma yapan KAFEM Derneği Başkanı Ali Adanur, böylesine yetenekli gençleri izlemekten büyük keyif aldığını belirterek “İlimizde böyle kaliteli ve başarılı arkadaşlarımızın olması mutluluk verici. Umarım bu konserlerin devamı gelir” diye konuştu. 

Gecede başarılı bir performans sergileyen Ogün Zıvalıoğlu, Farsça’da ‘ay’ anlamına gelen Mah kelimesinden yola çıktıklarını belirterek; “Ay gibi, aya benzeyen, ay ışığında parlayan güzel yüz anlamına gelen “MAHİ” adını verdiğimiz grupla, sadece iyi müzik yapabilmek adına yola çıktık ve güzel bulduğumuz bu kelimeden ilham alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Umarım gönüllere bir esinti bırakmışızdır” dedi. 

Gecenin sonunda KAFEM Derneği başkanı Ali Adanur tarafından MAHİ grubuna çiçek takdim edildi. 






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler