Maçkalılar Derneği'nden unutulmaz gece

Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen “Yıldıray Çınar’ı Anma Gecesi” her yönüyle dört dörtlüktü.  Türk Halk Müziği’nin dev çınarını türküleriyle yad eden korist ve solistler, konseri izlemeye gelen davetlilere unutamayac

Maçkalılar Derneği'nden unutulmaz gece

Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen “Yıldıray Çınar’ı Anma Gecesi” her yönüyle dört dörtlüktü.  

Türk Halk Müziği’nin dev çınarını türküleriyle yad eden korist ve solistler, konseri izlemeye gelen davetlilere unutamayacakları bir gece yaşattılar.  
 
Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa başta Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç olmak üzere, Maçka Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kartal, KTÜ Öğretim Üyeleri Sebahattin İmamoğlu , Mustafa Pehlivan, Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmet Gazioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, TRT Trabzon Müdürlüğü yetkilileri, Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Yavuz, İl Özel İdare Müdürü Ahmet Karabela, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Maçka Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.  
 
Fatih Yavuz’un sunuculuğunu yaptığı  ve iki bölüm halinde hazırlanan programın birinci bölümü halk müziği ve Yeşilçam dan fırtına gibi geçen merhum Yıldıray Çınar’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı. Bu bölümde derneğin koro şefi ve TRT sanatçısı  İhsan Eyüboğlu önderliğindeki THM korosu merhum Çınar’ın türkülerinden oluşan bir mozaik sundu. Ardından sırasıyla solo eserlerde Erol Uzun, Merve Hallaç, Fatih Yavuz, Sena Durmuş ve Tolga Eyüboğlu sahne aldılar. 
 
İkinci bölümde sahneyi merhum Yıldıray Çınar’ın yeğeni Metin Erten, Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı THM Koro şefi Halit Ateşli ve Samsun İlkadım Belediyesi THM koro şefi Hızır Aydın aldı. Yine büyük ustanın eserlerinden oluşan türkülerle programa renk katan misafirler ayakta alkışlandı. Bu bölümde Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği koro şefi İhsan Eyüboğlu da seslendirdiği türkülerle katkıda bulundu. Muhteşem başlayan gece Yıldıray Çınar’ın unutulmayan türküsü “Çarşambayı Sel Aldı” ile sona erdi.  
Programın sonunda Erten, Ateşli ve Aydın’a Maçkalılar derneği tarafından birer plaket verildi. Erten’e plaketini takdim eden Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç “ Bu akşam yine muhteşem bir konser izledik. İnanın otururken hiç bitmesini istemedim. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu. 
 
Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmet Gazioğlu da dernek yönetimi olarak kültürel etkinliklerle toplumsal kaynaşmayı ve dayanışmayı önemseyen anlayış çerçevesinde etkinliklerini sürdürdüklerini  belirterek “ Türk Halk Müziğine dünden bugüne emek veren şairlerimizi, ozanlarımızı, sanatçılarımızı, gelecek nesillere tanıtmak, anılarını yaşatmak bizler için toplumsal bir sorumluluktur. Bu sorumluluk anlayışımızla, yürüdüğümüz bu yolda, herkesi yanımızda olmaya davet ediyoruz” dedi. 
 
Merhum Yıldıray Çınar’ın yeğeni Metin Erten de Trabzon’da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek “ Maçkalılar derneği sayesinde güzel insanlarla tanıştık. Çok büyük sıcaklık, ilgi, alaka gördük. Onlar Samsun’a geldiler şimdi biz buraya geldik. Bu dostluğumuz bundan sonra da sürecek. Hepinizi Samsun’ a davet ediyorum” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat