Maçkalılar Derneği’nden süper final !..

Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Türk Halk  Müziği Topluluğu tarafından verilen yıl sonu konseri büyük beğeni topladı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapılan sezonun son konserine başta Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Gen

Maçkalılar Derneği’nden süper final !..
Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Türk Halk  Müziği Topluluğu tarafından verilen yıl sonu konseri büyük beğeni topladı.
 
Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapılan sezonun son konserine başta Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç olmak üzere çok sayıda izleyici katıldı.
Geceye konuk olarak katılacağı duyurulan barak ustası ünlü türkücü Mehmet Seske ise ablasının vefatı üzerine son anda programını iptal etmek zorunda kaldı.
 
Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen sezonun son konseri , iki koro türküsüyle başladı. Fatih Yavuz’un sunumuyla renk kattığı gecede solo eserlerde Müjgan Ünal, Gülseren Değirmenci, Mehmet Üçüncü, Ceyda Gazioğlu, Tolga Eyüboğlu, Merve Hallaç ve Zehra Saki sahne aldılar. 
 
Programın ikinci bölümü ard arda solo eserlerle başladı. Metin Uzun, Ahmet Uyanık, Erol Uzun, Osman Konak ve Fatih Yavuz’un birbirinden güzel eserlerle şenlendirdiği konserde sahneyi son olarak yılların usta yorumcusu TRT sanatçısı koro şefi İhsan Eyüboğlu aldı. 
Eyüboğlu, Celal Güzelses’ten alınan bir destanla başladığı programını hareketli türkülerle bitirdi. İhsan Eyüboğlu yaptığı konuşmada “ Yorucu bir sezonu geride bıraktık. Bu konserle birlikte artık bizde tatile giriyoruz.
 
Yeni sezonda inşallah yine birlikte olacağız. Bu konserde emeği geçen başta sizlere, yönetim kurulu üyelerimize, desteklerinden dolayı sayın başkanım Ertuğrul Genç’e, tüm saz ve korist arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum”dedi. 
 
Koronun ardı ardına seslendirdiği üç Karadeniz türküsüyle sona eren programın sonunda koro şefi Eyüboğlu’na Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç tarafından çiçek takdim edildi. Genç  yaptığı konuşmada , “Türkiye’mizin kardeş türkülerini bizlere dinleten çok değerli dostlarımıza teşekkür ediyor, bu geceyi anlamlı kılan siz dostlarımıza da hoş geldiniz diyorum ve bu güzel çiçeği sizlerin adına takdim ediyorum” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler