Maçkalılar Derneği’nden anlamlı konser…

 Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Türk Halk Müziği Korosu Samsun’da konser verdi. Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’in tahsis ettiği 2 otobüsle Samsun’a giden dernek mensupları salondan alkışlarla uğurlandı.. Trabzon Maçkalıla

Maçkalılar Derneği’nden anlamlı konser…

 

Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Türk Halk Müziği Korosu Samsun’da konser verdi. Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’in tahsis ettiği 2 otobüsle Samsun’a giden dernek mensupları salondan alkışlarla uğurlandı..
 
Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 54 kişilik kafileyle gittiği Samsun’da muhteşem bir konser verdi. Samsun Sakatlar Derneği yararına verilen konserde TRT Bölge Sanatçısı koro şefi İhsan Eyüboğlu önderliğinde birbirinden güzel türküler seslendiren Türk Halk Müziği Korosu ayakta alkışlandı. Ayrıca koro şefi yılların deneyimli ismi İhsan Eyüboğlu da söylediği türkülerle geceye renk kattı.
 
Konseri, Samsun Valiliği Kültür Müdürü Ümit Ünal, Samsun Sakatlar Derneği Başkanı
Av.Mehmet Yılmaz, Maçkalılar Derneği Başkanı İsmet Gazioğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.
Konserin son bölümünde kemençe ve bağlama ile horon-kolbastı rüzgarı estirildi. Koristler ve izleyicilerin birlikte sahnede horon tepip, kolbastı oynadığı müthiş gece, Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmet Gazioğlu ile Samsun Sakatlar Derneği Başkanı Av.Mehmet Yılmaz tarafından koro şefi İhsan Eyüboğlu’na çiçek takdim edilmesiyle son buldu.
 
Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmet Gazioğlu yapılan etkinlikle sosyal ve kültürel dayanışma adına önemli bir adım atıldığına dikkat çekerek teklif geldiği sürece bu dizi etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler