KTÜ'lülerden Zirve Tırmanışı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü’nün geleneksel olarak düzenlediği kar şenliği ve anma tırmanışı 27 Şubat Pazar günü Zigana Dağı’nda yapıldı. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı şenlik gün boyu sürerken, 186 kişinin katılımıyla yap

KTÜ'lülerden Zirve Tırmanışı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü’nün geleneksel olarak düzenlediği kar şenliği ve anma tırmanışı 27 Şubat Pazar günü Zigana Dağı’nda yapıldı. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı şenlik gün boyu sürerken, 186 kişinin katılımıyla yapılan 2551 metre yüksekliğindeki Ali Kemal Kepenek Zirve tırmanışı başarıyla gerçekleştirildi.

Tırmanıştan sonra konuştuğumuz ekip lideri Ersan Başar tırmanışın başarılı geçtiğini belirtti ve ekledi: “Yürüyüşe sabah Zigana Dağı - Ana Yol ayırımından başladık ve yaklaşık 1 saatlik yürüyüşle dağ evine ulaştık. Burada yarım saat mola verip hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra 11:30 gibi zirve tırmanışı için 186 kişilik ekiple yola çıktık. Hava tırmanış boyunca genel olarak sisliydi ve özellikle son etapta zirveye çıkarken rüzgar vardı. Uygun tempoda, ekip olarak yaklaşık bir buçuk saatlik tırmanış sonucunda 186 kişilik ekibimiz başarıyla 2551 metre yüksekliğindeki Ali Kemal Kepenek Zirvesi’ne ulaştı. Zirve fotoğraf çekildikten sonra tüm ekip sorunsuzca geri dönüşe başlayıp dağ evinde ulaştı.”

Şenlikle ilgili olarak konuşan KTÜDAKS Başkanı Yiğit Tezanlar ise: "KTÜDAKS olarak yurtiçi ve yurtdışı tırmanışlarımızın yanı sıra üniversitemizde düzenlediğimiz kar şenliğini yüksek katılım oranıyla gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Umuyoruz ki tüm katılan arkadaşlarımız için keyifli ve eğlenceli bir gün olmuştur. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz farklı etkinliklerde de yeniden birlikte olabiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler