Karadeniz Tiyatro Festivali'ne ilgi büyük

Trabzon'da 2-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 14. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ne şimdiye kadar 60 ekip başvuruda bulundu.Festivale Çin'den Portekiz'e, İsveç'ten Kolombiya'ya 28 ülkeden ekipler katılmak istiyor.  Trabzon Devlet Tiyatro

Karadeniz Tiyatro Festivali'ne ilgi büyük

Trabzon'da 2-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 14. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ne şimdiye kadar 60 ekip başvuruda bulundu.

Festivale Çin'den Portekiz'e, İsveç'ten Kolombiya'ya 28 ülkeden ekipler katılmak istiyor. 
 
Trabzon Devlet Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Dokgöz: ''Festivale başvuracak ekip sayısı 100'ü bulabilir''
 
Trabzon Devlet Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Fatih Dokgöz,yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen festivale gösterilen ilginin her geçen yıl arttığını ifade etti. 
     
Geçtiğimiz yıl yaklaşık 50 ekibin festivale katılmak için başvuruda bulunduğunu vurgulayan Dokgöz, ''Bu yıl başvuruda bulunan ekip sayısı mart ayı başı itibariyle 60'ı geçti. Bu sayı 100'ü bulabilir'' dedi. 
     
Dünyanın hemen hemen her kıtasından çeşitli ülkelerin ekiplerinin festivale katılmak istediğini söyleyen Dokgöz, ''Festival herkes tarafından bilinen ve sevilen bir hal aldı. Trabzon halkının oyunlara ve sanatçılara gösterdiği ilgi ve misafirperverlik de bu olumlu gelişmelere katkı sağlıyor'' diye konuştu. 
     
Trabzon'daki oyunların yüzde yüz doluluk oranıyla izlendiğini ifade eden Dokgöz, geçen yıl festivale gösterilen ilgiyi bu yıl da beklediklerini vurguladı. Dokgöz, festivale katılmak isteyen ülkelerin oyuncu sayısının değişkenlik gösterdiğini, ülkeler ve ekiplerin belirlenmesiyle sayının tam olarak ortaya çıkacağını belirtti.     
   
28 ülkeden başvuru var      
     
Dokgöz, festivale, Almanya, Bangladeş, Bulgaristan, Çin, Estonya, Fransa, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, İsrail, İtalya, İran, İsveç, Kolombiya, KKTC, Macaristan, Lübnan, Mısır, Makedonya, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Tunus, Ukrayna ve Yunanistan'dan 60'ın üzerinde ekibin başvurduğunu bildirdi. 
     
Bunun kendilerini mutlu etmesine rağmen düşündürdüğünü de dile getiren Dokgöz, ''Çünkü festivalin süresi ve oynanacak oyun sayısı belli. Onun için başvuruda bulunan tüm ülke ve ekipleri Trabzon'da misafir edemeyeceğiz. Başvuranlar arasından bazı ekipleri seçeceğiz.'' 
     
Geçtiğimiz yıl festivalde ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, Yunanistan, Macaristan, İngiltere, Romanya, Makedonya, Rusya Federasyonu, İtalya, Letonya ve Afganistan'ın tiyatro toplulukları 15 gün boyunca oyunlar sahnelemişti. 
     
Hollanda ve Avusturya'dan gelen ekipler de sanatseverlere dans ve müzik gösterileri sunmuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler