İranlı Sanatçılar Trabzon'u mest etti

Trabzon Turizm il Kültür  Müdürlüğünün sanat galerisinde, Trabzon Sanat Etkinlikleri çerçevesinde açılan bir sergi büyük ilgi görüyor.   İki İranlı sanatçı, İran’ın Trabzon  Konsolosluğunun girişi ile Sanat Evi tarafından Trabzon’a davet edildi.  Said  Ar

İranlı Sanatçılar Trabzon'u mest etti
Trabzon Turizm il Kültür  Müdürlüğünün sanat galerisinde, Trabzon Sanat Etkinlikleri çerçevesinde açılan bir sergi büyük ilgi görüyor.
 
İki İranlı sanatçı, İran’ın Trabzon  Konsolosluğunun girişi ile Sanat Evi tarafından Trabzon’a davet edildi.  Said  Arselani ile Rmin  Abbazhenjhad tarafından açılan sergide, Kur’an ayetleri ahşap oyma üzerinde tablolaştırıldı.
1-(1)-010.jpg1-(2)-009.jpg
İran’a özel  “Munebbeh” sanatı olarak bilinen bu   sanat dalının İran’daki en ünlü ve yetenekli sanatçılarının Sergisi 10 Ekim’e kadar açık olacak.
 
Önceki gün açılan serginin duyulmasından sonra sanat severler sergiye büyük ilgi gösterirken Trabzon’un ünlü mütedeyyin ailelerinin akın edip, bir çok eser aldığı serginin büyük ilgi görmesi, İran Konsolosluğunu da memnun etti.
1-(3)-006.jpg1-(5)-004.jpg
 
Bu arada sergiye, Trabzon’un Rus konsolosunun da çok ilgi göstermesi de dikkat çekti. İranlı sanatçılar, Rusya’nın Trabzon konsolosuna, üzerinde bazı ayetlerin bulunduğu  bir sabır küpü hediye ettiler. Kültür Turizm İl Müdür yardımcısı Feyyah Kurnaz, sergi sezonunu İranlı sanatçılar ile açtıklarını belirterek, bu yıl dolu dolu sanat sezonu planladıklarını belirti.
1-(4)-006.jpg1-(8)-002.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat