Hozangel’den muhteşem final!..

Trabzon Hozangel Müzik-Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu sezona Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konserle nokta koydu. Bakraçtan siniye, eski plaklardan radyoya, beşikten- keşana  yöresel malzemelerl

Hozangel’den muhteşem final!..
Trabzon Hozangel Müzik-Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu sezona Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konserle nokta koydu.
 
Bakraçtan siniye, eski plaklardan radyoya, beşikten- keşana  yöresel malzemelerle sahneyi donatan topluluk, salonu dolduran türkü dostlarına unutamayacakları bir gece yaşattı.  
Yılların deneyimli şefi Ünal Özel’in hazırladığı, Fatih Yavuz’un hem sunum yapıp hem de “Ankara’nın Bağları” türküsüyle coşturduğu programda birbirinden güzel türküler icra edildi. Dernek elemanlarının seslendirdiği türkülerle şenlenen program,  Özel’in Fatsa’da müzik öğretmenliği yapan oğlu Kerem Özel ve müzisyen arkadaşlarının da sürpriz katılımıyla bambaşka bir konser havasına dönüştü. 
 
Programın ikinci bölümü Duygu Arslan yönetimindeki Kız ve Fethi Atmaca yönetimindeki erkek halkoyunları ekiplerinin gösterileriyle başladı. Bu bölümde de yine birbirinden güzel türküler başarıyla seslendirildi. Kına türküsünde temsili kına gecesi düzenlenirken, hareketli türkülerde de koro elemanları sahnede adeta kendinden geçti. 
 
“Türkülerin Dili” adlı su gibi akıp geçen program, bölgede ve yurt içinde sayısız birincilikleri bulunan ve daha çok özel gösterilerde sahne alan Otantik Karadeniz Ekibi’nin gösterisiyle sona erdi. 
 
Gecenin sonunda bir konuşma yapan Trabzon Hozangel Müzik Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği  Başkanı Esma Yılmaz, büyük emeklerle gecesini gündüzüne katarak bu repertuarı hazırlayan koro şefi Ünal Özel’in yanı sıra, çalışmalara büyük özveriyle katılan koro elemanlarına teşekkür ederek “ Burada bir teşekkür de Sayın Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Çakıroğlu’na yapmam gerekiyor. Bize, halkoyunları çalışmalarımızda bir yıl boyunca okulun salonunu tahsis etti. Kendisine şükran borçluyuz” diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından Yılmaz tarafından muhteşem gecenin mimarı şef Özel’e, Anadolu Lisesi Müdürü  Çakıroğlu’na, erkek ve kız halkoyunları çalıştırıcıları Fethi Atmaca ve Duygu Arslan’a plaket takdim edildi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat