Her şeye rağmen perdeleri açık tutuyoruz

Trabzon’da Amatör tiyatroyu yaşatma anlamında mücadele veren Tiyatro Zinos’tan yeni bir oyun daha. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde tiyatro severlerle buluşan “Bu bizim Hikayemiz” adlı tiyatro oyunu izleyicilerden geçer not aldı.Oyun aynı mekanda sahnelenm

Her şeye rağmen perdeleri açık tutuyoruz
Trabzon’da Amatör tiyatroyu yaşatma anlamında mücadele veren Tiyatro Zinos’tan yeni bir oyun daha.
 
Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde tiyatro severlerle buluşan “Bu bizim Hikayemiz” adlı tiyatro oyunu izleyicilerden geçer not aldı.Oyun aynı mekanda sahnelenmeye devam edecek.Tiyatro Zinos’un kurucularından Hasan Kavzoğlu oyunla ilgili şu bilgileri verdi:
 
 
 
 
oyun-1.jpgHERŞEYE RAĞMEN PERDELERİ AÇIK TUTUYORUZ!
 
Tiyatrolar dünyada bütün olumsuzluklara rağmen perdelerini açarak sorumluluklarını yerine getiriyor. İnsanı, insana, insanla ve insanca en iyi anlatan sanat olma özelliğini koruyor.Tiyatro salonlarını her gün dolduran ve festivallerde bir-araya gelen çeşitli milliyetten insanlar çağımızın iletişimsizliğine yanıt verircesine tiyatro sevgisini büyütüyorlar. Tiyatro Zinos olarak 2010 yılından beri Trabzon da yürüttüğümüz faaliyetlerde kurslar düzenleyip öğrencilerimizle oyunlar oynuyoruz. “Bu Bizim Hikayemiz” adlı 6. oyunumuzla siz seyircilerimizin karşısına çıkmanın sevincini yaşıyoruz. Oyunumuzun metni İbrahim Kavzoğlu tarafından hazırlanmıştır. 
 
oyun-2.jpgYAŞASIN TİYATRO
 
Oyunumuz bir ön oyun ile Sınıf, Havva Yenge, Ev Hali, Komiser ve Lokanta adlı beş skeçten oluşuyor. Bazı skeçlere özgü şiirler yazdık. Bu şiirler Tufan Ünlü arkadaşımız tarafından bestelenmiştir. Ve yine bestelenen bu şarkılara uygun danslar hazırlanmıştır. Oyunumuz; iletişimsizliğin, yanlış anlamaların, teknolojik araçları yanlış kullanmanın doğurduğu sonuçlara komik göndermeler yapıyor. Diyalogların işlerliği geleneksel Türk Tiyatrosunun ortaoyunu özelliklerini taşıyor. “Bu Bizim Hikayemiz” adlı oyunumuzun beklentileri bozan, sürprizlere açık yapısı var. Bu oyun için 20’ye yakın arkadaşımızla biraraya gelerek dostlukla sevgiyle üretmenin keyfini ve mutluluğunu yaşıyoruz.Yaşasın Tiyatro…Bu Bizim Hikayemiz adlı oyun 15 Şubat Pazar saat 17:00 21 Şubat Cumartesi saat 20:00 .28 Şubat cumartesi saat 17.00’de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi . İletişim. 0546 652 64 83
oyun-3.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat