Hamamizade de ilk konser yapıldı

Trabzon Belediyesi tarafından yeniden inşa edilen Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde ilk konser gerçekleşti.Belediye Türk Halk Müziği Korosu “Anadolu’dan Esintiler” adlı konseriyle müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatırken, konseri Trabzon Beledi

Hamamizade de ilk konser yapıldı

Trabzon Belediyesi tarafından yeniden inşa edilen Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde ilk konser gerçekleşti.


Belediye Türk Halk Müziği Korosu “Anadolu’dan Esintiler” adlı konseriyle müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatırken, konseri Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başkan Yardımcıları Hüseyin Turan, Ergin Aydın, Osman Gökhan Bali, Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Fahrettin Aksoy, meclis üyesi Seyfullah Kınalı ve çok sayıda davetli izledi.
 

Konserin sonunda konuşan Başkan Gümrükçüoğlu kültürün, sanatın ve uygarlığın kenti Trabzon’da ülkemizin deşik yörelerine ait türkülerle kendilerine güzel bir sanat gecesi yaşatan Trabzon Belediyesi Türk Halk Müziği korosuna teşekkür etti.
Gümrükçüoğlu, kültürün, sanatın ve uygarlığın kenti olan Trabzon’da yapılan etkinliklerin her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, “Yeniden yapılan Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi bile ileride bu kente yetmeyeceğini düşünüyorum. Daha büyük kültür, kongre ve sanat merkezi yapmanın gereğini sanatseverler ve Trabzon halkı ortaya koyacaklardır. Trabzon’umuzun 4 bin yıllık tarihine bağlı olarak hangi yerine kim hangi taşı koymuşsa hepsini minnetle, şükranla, teşekkürle anıyoruz.

Yapılan hiçbir şey benim, başkalarının eseri değildir. Çok kıymetli Trabzonluların eseridir. Halkımızın, hemşerilerimizin eseridir. Onların verdiği gücün, yetkinin ve verdikleri vergilerin eseridir. Biz sadece vesile oluyoruz. Bizden öncekiler vesile olduğu gibi bizden sonrakiler de olacaktır. Bu kent barış, sanat, özgürlük, kardeşlik ve paylaşmada ve insanına değer katmada mutlaka önder bir kent olmaya devam edecektir” diye konuştu.
Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’un kültür ve sanatına verdiği katkılardan dolayı Belediye Türk Halk Müziği Koro Şefi İhsan Eyüboğlu’na plaket vererek koro sanatçılarına teşekkür etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat