Grup Bilmem Ne engelleri aştı

Hastane koridorlarında yaşanan ilginç olayları bambaşka bir sahne formatı ile seyircilerine sunan “Grup Bilmem Ne” tiyatro ekibi, bu sefer de “Görme Engelliler” için sahneye çıktı. Trabzon Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde oynanan oyunda hastane ve 112 Aci

Grup Bilmem Ne engelleri aştı

Hastane koridorlarında yaşanan ilginç olayları bambaşka bir sahne formatı ile seyircilerine sunan “Grup Bilmem Ne” tiyatro ekibi, bu sefer de “Görme Engelliler” için sahneye çıktı. Trabzon Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde oynanan oyunda hastane ve 112 Acil Servis’te yaşanan trajikomik olayların sahnelendiği tiyatro gösterisini Doktor, röntgen teknisyeni, eczane kalfası, veteriner, memur ve sınıf öğretmeninden oluşan bir tiyatro grubu sergiledi.

Grup Bilmem Ne Tiyatro Ekibi oyuncularından Dr. İsmet Eraydın, “Kalp krizi değil, gülme krizi” isimli tiyatro oyununu görme engelli vatandaşlar için sergiledikleri için mutlu olduklarını belirterek “Oyunumuz ilk olarak hastalar için sahne almıştı. Ellinin üzerinde sahnelenmiş bu oyunumuzdan, bugüne kadar en keyif aldığımız işitme engelliler için oynadığımız oyundu. Oyunun sonunda boynumuza sarılan o yürekler bize tarifi zor anlar yaşatmıştı. Sahnede yaşanan duygu selinin akıntısı, bizi sonraki sahneler için de yüreklendirdi. Görme engelli vatandaşlarımız için sergilediğimiz oyundan da büyük keyif aldık. Bu sefer, hayatı kulaklarıyla seyredenler için sahnede olduk” dedi.

Anadolu Görme Engelliler Derneği Şube Başkanı Metin Kadı ise “Sadece 3 Aralık günü değil yılın tüm günlerinde hatırlanmak istiyoruz. Engelsiz bir yaşam istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat