Gazeteci Altun'un kitabı +18 çıktı

İlk kitabı +18’i okurlarıyla buluşturan gazeteci Levent Altun:“Gazetecilik, yaşadığını hissettirmektir” Gebzeli Gazeteci Levent Altun, 18 yıllık meslek hayatında yaşadıklarını +18 isimli kitapla okurlarına sundu. Levent Altun, farklı bir anlatıma sahne ol

Gazeteci Altun'un kitabı +18 çıktı

İlk kitabı +18’i okurlarıyla buluşturan gazeteci Levent Altun:

“Gazetecilik, yaşadığını hissettirmektir”

Gebzeli Gazeteci Levent Altun, 18 yıllık meslek hayatında yaşadıklarını +18 isimli kitapla okurlarına sundu. Levent Altun, farklı bir anlatıma sahne olan ve içinde melankolik denemelerin de bulunduğu +18 kitabı ile ilgili olarak, “Hayata, olaylara ve insanlara dair düşüncelerimi okuyucularımla paylaştım.

Daha kitap yayınlanmadan bile çevremdekilerden en sık duyduğum soru, ‘Kitabın adı neden +18? Sorusu oldu’ Ülkemizde +18’in çağrıştırdığı tek konunun cinsellik olması, içeriğinin de bu olabileceği kuşkusunu doğuruyor ne yazık ki. Oysa, +18’i sadece cinsellikle sınırlamak çok yanlış. Özellikle ülkemizde Çocuk gelinler, çocuk istismarları, tecavüzler, şiddetin her türlüsü, sosyal ve kültürel yozlaşma, toplumsal ve siyasal kokuşmuşluk almış başını gidiyor.

Bu isimle aslında bu konuya dikkat çekmek istedim. Özellikle de çocuk gelinler konusuna. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da 18 yaşın altındaki kız çocukları 50’li ve 60’lı yaşlardaki erkeklere para karşılığı satılık mal gibi gelin ediliyor. Araştırmalara göre, Türkiye’de her üç kadından biri ‘çocuk gelin’ Bu konuda ülkemiz geri kalmış Afrika ülkeleriyle yarışıyor” diye konuştu.

Okuyucu bu kitapta hayatı bulacak

Kitabın içeriğiyle ilgili de bilgi veren Levent Altun, “Aslında bir gazetecinin olaylara, kişilere ve hayata dair gözlemleri diyebiliriz. Ancak okuyucu bu bakış açısını daha farklı bir yaklaşımla ya da duygusallıkta bulacak. Biraz iç dünyamızın manzarasını çizmeye, biraz da insanların acılarını, beklentilerini, çaresizliklerini ve umutlarını gün yüzüne çıkarmaya çalıştım” dedi. İlk imza gününü 12 Ocak’ta Gebze Kültür Merkezi’nde yapan Levent Altun, ikinci imza günü etkinliğini ise 2 Şubat’ta Gebze Center Kitap Fuarı’nda gerçekleştirecek. +18 kitabının www.canajansreklam.com sitesinden kargo dahil 13 liraya temin edilebileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat