Finlandiyalı'dan Trabzon projesi

Türkiye ile Avrupa arasındaki diyaloğun sanat ve kültür aracılığıyla güçlendirilmesini hedefleyen 'Benim Kentim' projesi kapsamında, Finlandiyalı sanatçı Minna Henrikksson'un Trabzon için tasarladığı sanat projesi yarın açılıyor. Sanatçı Henrikksson, AA m

Finlandiyalı'dan Trabzon projesi

Türkiye ile Avrupa arasındaki diyaloğun sanat ve kültür aracılığıyla güçlendirilmesini hedefleyen 'Benim Kentim' projesi kapsamında, Finlandiyalı sanatçı Minna Henrikksson'un Trabzon için tasarladığı sanat projesi yarın açılıyor.

Sanatçı Henrikksson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarının sonucunda, ismini Trabzonlu rock müzik grubu 'Üç Hürel''in 'Ben Geçerim Gönül Geçmez' adlı şarkısının sözlerinden alan 'Aşık Olan Doğru Söyler' sanat projesini tasarladığını belirtti.

''Trabzon'daki gözlemlerimden, halkın kentine aşık olduğunu gördüm ancak kemliğinin birtakım olaylar yüzünden zedelendiğini ve bunların haksız yere tüm Trabzonlulara mal edildiğini öğrendim'' diyen Henrikksson, çalışmada, halkın milliyetçilik ilişkili özelliklerinden çok, kentin diğer yönlerini görünür kılmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yaklaşık 1.5 yıldır süren çalışmada, Trabzonlu gençler ile sanatçılar da yer aldı.

Kendisine ''Trabzon'un imajı ne olmalı?'' sorusunu soran Finlandiyalı sanatçı, birlikte çalıştığı ekiple Trabzonluların bakış açılarını ortaya çıkarmaları için bir dizi proje geliştirdi.

Kentin farklı bölgelerine yayılan proje kapsamında Çömlekçi Yokuşu, Yavuz Selim Bulvarı'nda ışık enstalasyonu, Trabzon'un resmi kent rehberlerinden daha farklı bir biçimde anlatmayı hedefleyen bir kitap çalışması yapıldı.

Bu çalışmalarla birlikte fotoğraf sergisi de yarın açılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler