Filmde olsa İsrail'e özür dilettik!

Kurtlar Vadisi Filistin’in Polat Alemdar’ı Necati Şaşmaz, filme yönelik tepkileri değerlendirdi, filmin intikam duygusuyla çekilmediğini söyledi. Zalimlerin zulmü bitene kadar film çekmeye devam edeceklerini söyleyen Şaşmaz, film ekibi olarak İsrail'e özü

Filmde olsa İsrail'e özür dilettik!

Kurtlar Vadisi Filistin’in Polat Alemdar’ı Necati Şaşmaz, filme yönelik tepkileri değerlendirdi, filmin intikam duygusuyla çekilmediğini söyledi. Zalimlerin zulmü bitene kadar film çekmeye devam edeceklerini söyleyen Şaşmaz, film ekibi olarak İsrail'e özür dilettiklerini iddia etti.

İsrail’in yaptığı Mavi Marmara baskınını konu alan ve Almanya’daki yasak kararıyla gündeme gelen Kurtlar Vadisi Filistin filminin başrol oyuncularından Necati Şaşmaz, NTV Ana Haber’e konuk oldu.

Adana ve Tarsus’ta çekilen, 2010’un Kasım ayı olarak açıklanan gösterim tarihi negatiflerin yanması nedeniyle 28 Ocak’a ertelen filmin ve daha önceki Irak bölümünün intikam duygularıyla yapılmadığını söyleyen Şaşmaz, "Biz öyle bir toplumuz ki mağdurların ve ezilen halkların hangi din ve ırktan olursa olsun yanında olmayı tercih etmişiz" diyen Şaşmaz şunları söyledi:

"Zalimler zulmünden vazgeçinceye kadar devam edeceğiz. Ayna olma derdi var. Irak’ta da aynı şeyi yaptık. Orada basının bize verebildiği kadarı vardı ama başka bir resim de mevcut.
Bombanın düştüğü tarafı çekmek basın açısından zor. Biz bu çığlıkları duyurabildik, dünyanın gündemine taşıdık.
Böl, parçala, yut politikası var. İnsanları birbirine düşürme ve dünyanın buna göz yumması var. Babamdan önce de onun zamanında da şimdi de ızdırapla büyüyen nesiller var. Umarız bir nesil daha bunu seyretmek zorunda kalmaz.
 

İSRAİL'E ÖZÜR DİLETTİK

Güzel bir film yapıldı ve 81 ülkede vizyona girmeye çalışıyoruz. Ve bazıları bunun her zaman karşısında durmaya çalışacak. Bir ayna tutup insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz ve bu sayede insanlar gerçeğin ne olduğunu görecek. Gerçek her zaman acıdır ve bunun bilinmemesini isteyenler, durdurmaya çalışanlar olacaktır. Almanya’da da bu oldu ama sonuçta gösterime girildi.
Eleştirilere saygı duyarım ama ‘Mavi Marmara’da 9 şehit var, ne düşünüyorsunuz?’ sorusunun ardından düşüncelerini sorsaydık insanlara farklı cevaplar alabilirdik. İsrail hala özür dilemiyor, Pana Film olarak özür dilettirdik..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat