Fatih Akın'a büyük onur!

Türk yönetmen Fatih Akın, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Potsdamer Platz meydanının yakınlarında bulunan ''Yıldızlar Bulvarı''na (Boulevard der Stars), üzerinde adının yazılı olduğu bir yıldızın konulması ile onurlandırılacak.Film yapımcıları, oyuncular

Fatih Akın'a büyük onur!

Türk yönetmen Fatih Akın, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Potsdamer Platz meydanının yakınlarında bulunan ''Yıldızlar Bulvarı''na (Boulevard der Stars), üzerinde adının yazılı olduğu bir yıldızın konulması ile onurlandırılacak.

Film yapımcıları, oyuncular ve eleştirmenler tarafından oluşan jüri, ''Yıldızlar Bulvarı''nda bu yıl bir yıldız ile onurlandıracağı 20 kişi arasına Akın'ı da seçti.

Akın ile seçilen 20 kişi arasında, yönetmenler Ernst Lubitsch, Wolfgang Staudke, Bernd Eichinger, oyuncular Emil Janning, Klaus Kinski, Anke Engelke, Jutta Hoffman, Til Schweiger, kameraman Jost Vacano ve besteci Hans Zimmer gibi tanınmış isimler de bulunuyor.

Yeni isimlerin ''Yıldızlar Bulvarı''na Eylül ayında yerleştirileceği bildirildi.

Berlin'de geçen yılın Eylül ayında açılan Los Angeles kentindeki tanınmış cadde benzeri ''Yıldızlar Bulvarı''nda şimdiye kadar Marlene Dietrich, Romy Schneider, Armin Mueller-Stahl, Mario Adorf, Hanna Schygulla ve Götz George gibi tanınmış 40 sinema oyuncusunun adı, birer yıldız konularak onurlandırılıyor.

''Yıldızlar Bulvarı''nın bulunduğu alanda, içinde tanınmış film yıldızlarının resimlerinin görülebildiği sabit kameralar bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat