Defineciler kiliseyi bu hale getirdi

   Erzurum'un Oltu İlçesi'nde, 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı ardından Ruslar tarafından yaptırılan Oltu Kilisesi'nin her tarafı, kaçak defineciler tarafından kazıldı. Karabekir Mahallesi'nde '93 Harbi' olarak bilinen 1877 -78 Osmanlı- Rus Savaşı sırasında Ol

Defineciler kiliseyi bu hale getirdi

 

  Erzurum'un Oltu İlçesi'nde, 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı ardından Ruslar tarafından yaptırılan Oltu Kilisesi'nin her tarafı, kaçak defineciler tarafından kazıldı.

 

Karabekir Mahallesi'nde '93 Harbi' olarak bilinen 1877 -78 Osmanlı- Rus Savaşı sırasında Oltu'nun işgal edilmesi ardından Ruslar kilise yaptırdı. Oltu Kilisesi, define avcılarının ilgisini çekti. İç duvarları, tavan ve zemininde büyük hasar meydana gelen kilise, bakımsızlıktan viraneye döndü.

 

Tarihi kilise yanında çay bahçesi işleten Adem Önal, yapının restore edilmediği takdirde yıkılabileceğini söyledi. Önal, şöyle dedi:

 

"Kiliseye her yıl çok sayıda turist geliyor. Dış yüzeyi sağlam olduğu için kiliseyi gören turistler sevinerek içeri giriyor. Kilisenin içerisini harebe halde gördükten sonra ağlayarak gittiklerine şahit oluyorum. Tadilat yapılmasını ve kilisenin eski görünümüne kavuşmasını istiyorum. Define avcılarının özellikle geceleri buraya geldiğini sabah fark ediyoruz."

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat