Çinlilerden Karadeniz'e büyük ilgi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 33 Çin Halk Cumhuriyeti tur organizatörünün ülkelerine dönmesinin ardından, Çinlilerin Karadeniz'e olan ilgisi arttı. Çin Halk Cumhuriyetinde yayın yapan BTV-9 kanalı Doğu Karaden

Çinlilerden Karadeniz'e büyük ilgi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 33 Çin Halk Cumhuriyeti tur organizatörünün ülkelerine dönmesinin ardından, Çinlilerin Karadeniz'e olan ilgisi arttı. Çin Halk Cumhuriyetinde yayın yapan BTV-9 kanalı Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turistik ve tarihi yerlerinin çekimini yaparak "Karadeniz belgeseli" hazırlamaya başladı.

SÜMELA MANASTIRINI ÇEKTİLER

Yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Sümela manastırında çekim yapan ekip, daha sonra Maçka ilçesine bağlı Hamsiköy'e geçerek yöreye özgü sütlacın tanıtımını yaptı. Hamsiköy'ün doğasını da çok beğenen ekip, bölgenin mimari yapısına uygun eski evlerin görüntülerini de kaydetti. Gümüşhane'ye geçen ekip Karaca Mağarası'nın ardından, köme ve pestilin imalatıyla ilgili çekim de yaptı. Vali Enver Salihoğlu'na Çin'in başkenti Pekin'de köme ve pestil satışı yapan bir yer açmaları teklifinde bulunan ekip, Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan gümüş hasır işleme ürünleri de çok beğendiklerini ifade etti.

VALİ İLE RÖPORTAJ

Çinli televizyon ekibi, Vali Enver Salihoğlu ile de röportaj yaptı. Turizmin ayrıntı ve özen istediğini belirten Vali Salihoğlu, Gümüşhane'nin tarihi ve doğal zenginlikleri bol olan bir il olduğunu, turizm alt yapısını oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. Vali Salihoğlu, konuşmasına şöyle devam ettii. Çin TV ekibi, Gümüşhane'deki çekimlerin ardından belgesel için çetim yapmak amacıyla Trabzon, Rize ve Artvin'e gideceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat