Bu rüya hiç bitmesin!..

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim veren ve 2010 yılında hizmete açılan Tan Sağtürk Akademi Trabzon, her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm öğrencilerinin katılımı ile muhteşem bir gösteri sundu.  Kendilerini sanatsal platformda kanıtlamış sanatçıla

Bu rüya hiç bitmesin!..
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim veren ve 2010 yılında hizmete açılan Tan Sağtürk Akademi Trabzon, her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm öğrencilerinin katılımı ile muhteşem bir gösteri sundu. 
 
Kendilerini sanatsal platformda kanıtlamış sanatçılar, Devlet opera ve balesi sanatçıları ile konservatuar öğretim görevlilerinden oluşan kadrosuyla eğitim veren Tan Sağtürk Akademi 02 Haziran’da başladığı gösterilerini sürdürüyor. Final ise 24 Haziran’da yapılacak. 
KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde Tan Sağtürk Trabzon Bale ve Dans Okulu öğrencilerinin adını William Shakespeare’nin “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı romanından alan ve genel sanat yönetmenliğini Tan Sağtürk’ün yaptığı muhteşem yıl sonu gösterisine çok sayıda davetli ve veli katıldı. 
Yaşları 05 ila 30 arasında değişen yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı gösteride birbirinden güzel bale ve dans şovları sergilendi. Minik balerinlerin klasik bale gösterileriyle başlayan gece sırasıyla Street Jazz, Jazz ve Latin Amerikan dansları ile devam etti. Özellikle minik balerinlerin gösterisi ve Mıchael Jackson  dansları ayakta alkışlandı. Finalde ise başta genel sanat yönetmeni Tan Sağtürk olmak üzere, tüm öğrenci ve eğitmenler ellerinde Türk Bayrakları fonda “Onuncu Yıl Marşı” ile seyircileri selamladı. 
 
Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk, Cumhuriyet tarihinin ilk kültür merkezlerinin sanat okulları olduğu göz önünde bulundurulduğunda Anadolu’daki gelişmelerden ve çalışmalardan son derece mutlu olduklarını belirterek “ Tek başına bir şey yapmak mümkün değil bu bir ekip çalışmasıdır. Trabzon’daki arkadaşlarımız büyük emek harcamışlar. Her geçen sene öğrencilerimizde büyük bir gelişim görüyoruz. Okullarımızdan çıkacak çocuklarımızın kendi bünyemizde oluşturacağımız toplulukta dans etmeleri, yanımızda yer almaları bizim için gerçek bir mutluluk kaynağı olacaktır” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat