Bu Karadeniz filmi güldürmeyecek…

Trabzonspor’un yine şampiyonluğunun çalındığı 96 sezonunu anlatıldığı, Çernobil ve Kazım Koyuncu’nun canlandırıldığı filmin Koyuncu’nun doğum günü 7 Kasım tarihinde vizyone girmesi bekleniyor fakat yapımcı şirket ileri bir tarihe attı.  Ayrıca film ilk el

Bu Karadeniz filmi güldürmeyecek…

Trabzonspor’un yine şampiyonluğunun çalındığı 96 sezonunu anlatıldığı, Çernobil ve Kazım Koyuncu’nun canlandırıldığı filmin Koyuncu’nun doğum günü 7 Kasım tarihinde vizyone girmesi bekleniyor fakat yapımcı şirket ileri bir tarihe attı.  Ayrıca film ilk eleştirisini de aday gösterildiği Adana Altın Koza Film Festivali'nde aldı.

Haber61/magazin servisi

Yağmur Kıyamet Çiçeği tarihin en büyük felaketlerinden biri olan Çernobil’den sonra hem Rusya hem de Türkiye’de değişen, yitirilen yaşamları ve değerleri ele alıyor. Çernobil’den sonra eşini kanserden kaybeden ve sonrasında oğlunun da kanser olduğunu öğrenip tedavisi için Trabzon’a gelen ve burada Şenol’la tanışan Elena’nın hikayesi. Elena'ya ilk görüşte aşık olan ve Trabzonspor’da oynama hayaliyle yaşayan Şenol. Trabzonspor’un 1995-1996 futbol sezonunda şampiyonluğa koşarken son maçta kaybedilen şampiyonlukla yıkılan bir yuva ve intihara giden bir amigonun dramı...

Şarkıları ve kişiliği ile milyonların gönlünde yer eden ve ölümüyle herkesi yasa boğan Kazım Koyuncu... Bir Karadenizli olmasının yanı sıra tutkulu bir Trabzonspor taraftarı olan Kazım’ın çocukluğundan başlayan öyküsü bizi bir Anadolu çocuğunun tüm masumiyetiyle içine alır.

FRAGMANI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Yapımcılığını Gülay Kuriş ve Şaban Tokdemir’in üstlendiği, yönetmenliğini ise kitabın da yazarı olan Onur Aydın’ın gerçekleştirdiği Yağmur: Kıyamet Çiçeği filminin oyuncu kadrosunda; Engin Hepileri, Altan Erkekli, Devrim Saltoğlu, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Sait Genay, Settar Tanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal, Elena Viunova, Rıza Sönmez ve Serap Aksoy gibi isimler yer alıyor.

TRABZONSPOR TARAFTARLARI DA OYNADI
Yaklaşık 2 yıl süren ön hazırlık sonrasında Trabzon, Hopa, Kazım Koyuncu'nun köyü olan Pançol'da ve İstanbul'da gerçekleşen 9 haftalık bir çalışmayla çekimleri tamamlandı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun izniyle Avni Aker Stadyumu’nda gerçekleşen çekimlere Trabzonspor’un taraftar grupları da katıldı. Engin Hepileri Kazım Koyuncu’nun kanser olduğu dönemi canlandırdığı sahneler için özel bir diyetle kilo verdi. Maç sahneleri ve miting sahneleri de dahil olmak üzere 10 bine yakın figürasyon kullanıldığı ifade ediliyor.
Yağmur: Kıyamet Çiçeği, 19 Aralık 2014'te sinemalarda!

 

İLK ELEŞTİRİNİSİ FESTİVALDE ALDI

Kazım Koyuncu, Çernobil, futbolcu Şenol'un hayat kadını Elena'yla olan aşkı ve 1996 yılında Trabzonspor'un kaçırdığı şampiyonluk sonrası intihar eden bir taraftarın öyküsünü iç içe anlatan filmin yönetmen ve senaristi Onur Aydın Adana Film Festivali’nde, ‘SİYAD Umut Vaat Eden Yönetmen Ödülü’nü aldı.

Filmi eleştiren Serdar Akbıyık yazısında şunları kaydetti;

Adana Film Festivali’nde beni kişisel olarak çok rahatsız eden bir olayla yazıyı bitirmek istiyorum. Yarışma filmlerinden olan Yağmur Kıyamet Çiçeği filmi Kazım Koyuncu’nun hikâyesi anlatılıyor diye lanse edildi hep. Biz de o merakla gittik. Tam anlamıyla bir sömürüyle karşılaştık. Film Kazım Koyuncu’yu sömürüyor. Trabzon’un 1996 yılında Fenerbahçe’ye şampiyonluğu kaybettiği maçla bağlantılı bir amigonun hikayesi, genç bir futbolcu adayının Rus bir hayat kadınına aşık olması ve Kazım Koyuncu’nun ne olduğu anlaşılamayan filmdeki durumu. Yani bu filmi seyrettiğinizde Kazım Koyuncu kimdir, neden özeldir, bu halkı nasıl etkilemiştir hiçbiri yok. Filme göre üniversitede bildiri dağıttığı için hapse giriyor, sonra da Hopa’ya kaçıyor. Orada çocukluk aşkını tekrar görüyor, sonrada ölüyor. Yani ayıp. Asıl canımı sıkan ise benim de üye olduğu SİYAD’ın bu filme ödül vermesi oldu. Tarih boyunca ilk kez halk ödülü ile SİYAD ödülü aynı filme gitti. Bu noktada ya halk sinema yazarları kadar iyi filmden anlıyor veya sinema yazarları halkı iyi temsil ediyor. Daha ne diyeyim?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler