Boşuna dememişler Bize Her Yer Trabzon

 Trabzon’da faaliyet  gösteren müzik dernekleri birer birer sezonu noktalıyor. Bir çok dernek gibi Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği (KA-FEM) de sezonu  muhteşem bir  üçlemeyle kapattı. İlk kez geçen yıl hayata geçirdiği TSM v

Boşuna dememişler Bize Her Yer Trabzon

 

Trabzon’da faaliyet  gösteren müzik dernekleri birer birer sezonu noktalıyor. Bir çok dernek gibi Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği (KA-FEM) de sezonu  muhteşem bir  üçlemeyle kapattı. İlk kez geçen yıl hayata geçirdiği TSM ve THM birleşik konserlerini  bu yıl ünlü sanatçı Huri Sapan’la taçlandırdı..
 
Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapılan sezonun son konserine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bu yıl üçlemeyle sezonu noktalayan KA-FEM derneği , 50’inci sanat yılını kutlayan ünlü sanatçı Huri Sapan’ı konuk etti. 
 
TSM ve THM koroları beğeni topladı…
 
Seval Yetim ve Eyüp Köse’nin birlikte sunduğu programın birinci bölümünde şef Recep Ragıp Demeli’nin yönetiminde TSM korosu sahne aldı. Birbirinden güzel şarkılar seslendiren korist  ve solistler büyük beğeni topladı. İkinci bölümde sahne  Lütfiye Gamze Demirkır yönetimindeki THM korosunun oldu.  Bu bölümde de Anadolu’yu karış karış gezen korist ve solistler THM’nin en seçkin eserlerini seslendirdiler. Son bölümde Karadeniz türkülerine yer veren koro, konseri izlemeye gelen davetlileri de bir hayli neşelendirdi. 
 
Konserin son bölümünde sahneye bir döneme damgasını vuran ünlü sanatçı Huri Sapan çıktı. Bu günlerde 50’inci sanat yılını kutlayan Sapan, gördüğü ilgi karşısında duygulu anlar yaşadı. Bir gün önce memleketi Giresun’da sanat yılını kutlayan Sapan “ İnanın orada bu kadar kalabalık yoktu. Hepinize teşekkür ediyorum. Zaten boşuna dememişler ‘bize her yer Trabzon’ diye. Çok duygulandım. Türkülerime oturduğunuz yerden iştirak ettiniz. Beni bağrınıza bastınız. Tüm Ka-Fem ailesine ve sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” Diye konuştu.  
 
Programın sonunda  koro şefleri Demeli ve Demirkır’a  gecenin organizasyonu ve derneğe olan katkılarından dolayı dernek adına plaketlerini takdim eden ünlü sanatçı Sapan, “ İkinizde çok başarılısınız. İnanın TRT de bile böyle şefler yok. Sakın pes etmeyin aynen yola devam. Artık bundan böyle konserlere veda ediyorum ama sizin konserlerinize izleyici olarak mutlaka geleceğim ” dedi. 
 
Gecenin finalini  ise dernek başkanı Ali Adanur yaptı. Sapan’a gecenin anısına plaketini takdim eden Adanur  şöyle konuştu: 
 
“ Bu akşamın bitmesini hiç istemedim. Gerek TSM, gerek THM koro ve solistleri mükemmeldi. Hocamızı anlatmaya zaten kelimeler yetmez. Kulaklarımızın adeta pasını sildi. Kendilerine bizleri kırmayıp onurlandırdığı için şükranlarımı sunuyor,  bu plaketi de hepinizin adına kendilerine takdim ediyorum” .
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat