Biz Bunu Hiç Düşünmedik rüzgarı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hafta sonunda kısa adı Mizahder olan Mizah Sanatı Derneği’nin Gugulumdakiler Tiyatro Grubu’nun “Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik” oyununun izledi. Protokolün de ilgi gösterdiği oyunda Başkan Gümrükçüoğlu ve

Biz Bunu Hiç Düşünmedik rüzgarı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hafta sonunda kısa adı Mizahder olan Mizah Sanatı Derneği’nin Gugulumdakiler Tiyatro Grubu’nun “Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik” oyununun izledi. Protokolün de ilgi gösterdiği oyunda Başkan Gümrükçüoğlu ve protokol bol bol gülerek stres attı. 

Ali Kemal Yılmaz ve Tamer Küçük’ün yazdığı, Ali Kemal Yılmaz’ın yönettiği, Murat Aşar, Ali Kemal Yılmaz, Ayşe Songül Nadir, Hüseyin Sabri Kurtuldu, Tamer Küçük, Şükrü Üçüncü ve Yıldıray Yıldırım’ın sahne aldığı oyun Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğeninse sunuldu.
 
Oyunu Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cemalettin Yazıcı, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ve çok sayıda Trabzonlu sanatsever izledi. 
 
Oyun; Kırsaldan Trabzon’a göçen ve kentin kenar mahallerinin birinde yerleşik insanların ortak buluşma noktası olan bir kıraathanede ve kıraathane üzerinde yaşanan olayları içeriyor. Karadeniz insanın gündelik yaşantısından alınan mizah yüklü diyalogların ustaca kullanıldığı oyun, izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. Tiyatro gösterisi sırasında oyuncuların Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nu da repliklerin içerisine sokması dikkat çekti. 
 
Birinci bölümün sonunda Temel rolündeki Ali Kemal Yılmaz ara öncesinde ‘Benden Başkan’a bir çay” demesi üzerine Muhittin rolündeki Tamer Küçük’ün, ‘Öteki izleyenler ne olacak” sorusuna Temel, ‘Onlara da belediye başkanımız ısmarlasın’ cevabı izleyenleri güldürdü.  
 
Gösterinin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu, oyuncuları bekleyerek kendilerini tebrik etti. Oyuna hayran kaldığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, ”Yerel kültürümüzü aslına uygun bir şekilde yansıtan, Karadeniz insanın özelliklerine vurgu yapan anlamlı bir oyun izledik. Bu şehrin yetiştirdiği oyuncu kardeşlerimizle gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki Ankara’da yapılacak Trabzon Günlerinde de sahneleyeceğiniz oyununuzla bizleri en iyi şekilde temsil edeceksiniz.
 
Belediye olarak bizler Ankara’da sahneleyeceğiniz oyununuza elimizden gelen desteği vereceğiz. Gündelik yaşamı çok gerçekçi bir şekilde yansıttığınız oyununuzla bizleri hem güldürdünüz hem de düşündürdünüz. Sizlerle gurur duyduk” ifadelerini kullandı. Oyuncularda oyunlarını izlemeye gelen Başkan Gümrükçüoğlu’na verdiği destek ve gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür ettiler. 
 
İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan oyun, 7 Şubat Perşembe günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde, 20 Şubat tarihinde de KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yeniden sahnelenecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler