Atilla Dorsay Trabzon'da 

Ünlü eleştirmen Atilla Dorsay, Kalandar Soğuğu filmi için ne dedi?

Atilla Dorsay Trabzon'da 
Haber61 / Haber: Selay Saykal

8. Uluslararası Sanat Günleri için Trabzon'a gelen sinema eleştirmeni ve yazar Atilla Dorsay, Trabzon'da çekilen ve Oscar'a aday gösterilen Kalandar Soğuğu filmini izlemediğini söyledi. 

8. Uluslararası Sanat Günleri'ne katılmak için Trabzon'a gelen Atilla Dorsay, etkinliğin ilk gününde sinemaseverlerle buluştu. 
Trabzon Sanatevi'nde düzenlenen etkinliklerde söyleşi yapan Atilla Dorsay, rahatsızlığı nedeniyle son anda etkinliklere katılmaktan vazgeçen sinema sanatçısı Ediz Hun'u eleştirdi. 

"Ameliyatlı olmama rağmen aylar öncesinden Trabzon'a söz verdiğim için bastonlu halimle geldim. Beni bastonla görmenizi istemezdim. Ediz Hun gibi yapmadım" şeklinde konuşan Dorsay, Ediz Hun adına sizden özür diliyorum" dedi.


KALANDAR SOĞUĞU'NU İZLEMEMİŞ!
Trabzon'da çekilen ve geçtiğimiz günlerde Oscar'a aday gösterilen Kalandar Soğuğu filmini izlemediğini belirten ünlü eleştirmen, "Kaçırdım ve izleyemedim. Son günlerdeki en büyük pişmanlıklarımdan biridir." dedi.

TRABZON'U ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ
"Trabzon Meydanından geçerken içim burkuldu. Taksim beton yığını. İnsanların yeşillikle, Atatürk Heykeli ve  çay bahçeleriyle iç içe olması çok güzel. Korunmuş eski sokaklarınız var. Bastonlu halime rağmen gezmeye çalıştım ve çok sevdim." diyen Dorsay Trabzon'u övgüye boğdu. 
 
TÜRKİYE'DE KORKU SİNEMASI OLMAZ
Sinemayla tanışma hikayesini anlatan Dorsay, katılımcılara dünya sinema tarihini ile Türkiye'de sinemanın geçirdiği evreleri anlattı. Yeni kuşak sinemacılardan umutlu olduğunu belirten Dorsay, ilkel ve kaba güldürülerin Türkleri yansıtmadığını ve buna şiddetle karşı durduğunun altını çizdi. Dorsay, ayrıca korku sinemasının Hıristiyanlıktan beslendiği için Türklerin dünyasına ait olmadığını ve Türk sinemasında yer bulamayacağını da ifade etti.

Söyleşinin ardından Trabzon Sanatevi Yönetimi ünlü yazara etkinliklere katılım anısı olarak ödül takdim etti. Atilla Dorsay, söyleşinin ardından Trabzonlu sanatseverlere kitaplarını imzaladı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler