Araklı'da öğrencilerden dev koro

Trabzon’un Araklı ilçesi Muhittin Öztürk-Saffet Çebi İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Sait Atakan adlı öğretmen okulda eğitim gören öğrencilerin neredeyse tamamından bir müzik korosu oluşturdu.190 öğrencisi bulunan okulda eğitim gören 150 ö

Araklı'da öğrencilerden dev koro

Trabzon’un Araklı ilçesi Muhittin Öztürk-Saffet Çebi İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Sait Atakan adlı öğretmen okulda eğitim gören öğrencilerin neredeyse tamamından bir müzik korosu oluşturdu.

190 öğrencisi bulunan okulda eğitim gören 150 öğrenci tarafından oluşturulan koro, özel günlerde sahneye çıkarak Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği eserlerinden oluşan repertuvarlarla izleyenlere konser veriyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Yaklaşık 10 yıldan beri sınıf öğretmenliği yaptığını belirten Sait Atakan, “İlk atandığım köy okulunda ‘öğrenciler ders saatleri dışında müzikle vakit geçirsinler’ diye böyle bir sosyal aktivite yapmıştık. Araklı Erenler Esentepe’de bulunan 40 mevcutlu okulda öğrencilerin tamamından oluşan bir koro oluşturdum. Daha sonra aynı ilçenin Gülbikli köyünde de okulun neredeyse tamamından oluşan bu kez 100 kişilik bir koro oluşturduk. Öğrencilerimle birebir ilgilenerek hepsinin bu koroya katılmasın sağladım. 100 kişilik ekiple şehrin çeşitli yerlerinde geliri şehit ailelerin çocuklarına bağışlanmak üzere konserler verdik” dedi.

Son olarak atandığı Araklı ilçe merkezinde bulunan 190 mevcutlu Muhittin Öztürk-Saffet Çebi İlkokulu’nda 90’ı kız öğrenci olmak üzere 150 öğrenciden oluşan bir koro kurduğuna dikkat çeken Atakan, koroya “Cennetin Çiçekleri Korosu” ismini verdiğini söyledi. Atakan, önceki akşam ilk konserlerini Kutlu Doğum Haftası nedeniyle verdiklerini sözlerine ekledi.

20150420aw388864_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler